Hyppää sisältöön

Suomalaisten englannin kielen taidot jäämässä Pohjoismaista jälkeen – sijoitus huonoin koskaan kansainvälisessä vertailussa

Vertailun kärkipaikalle nousi Ruotsi. Edelliseen kartoitukseen verrattuna englannin taito parani eniten Afrikassa.

Suomen sijoitus on heikentynyt englannin kielen taidon vertailussa. Suomi jäi kansainvälisessä vertailussa nyt kahdeksanneksi, mikä on suomalaisille tähän asti heikoin sijoitus.

Parhaimmillaan Suomi on yltänyt englannin osaamisen maavertailussa neljänneksi.

Ruotsi nousi takaisin EF English Proficiency Index (siirryt toiseen palveluun) -listan kärkipaikalle, kun se pudotti kakkoseksi viime vuoden ykkösen Hollannin. Muista Pohjoismaista Norja on neljäntenä ja Tanska viidentenä. Islantia listauksessa ei ole.

EF on kansainvälinen kielikoulutusyritys, joka on perustettu Ruotsin Lundissa vuonna 1965. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Luzernissa Sveitsissä.

Tutkimus pohjautuu 1,3 miljoonan aikuisen englannin taidon kartoitukseen. Selvitys on rajattu henkilöihin, jotka eivät puhu englantia äidinkielenään.

Tulosten mukaan englannin osaaminen on parasta Euroopan alueella. Kymmenestä parhaiten sijoittuneesta maasta kahdeksan sijaitsee Euroopassa.

Englannin taito kuitenkin kehittyi edelliseen kartoitukseen verrattuna eniten Afrikassa. Mittaus on tehty kahdeksana vuonna.

Juttua päivitetty kello 20.00: Otsikointiin muutettu kielitaitojen heikentyneen suhteessa muihin maihin. Juttuun lisätty Pohjoismaiden saavuttamat tilat.

.
.