Hyppää sisältöön

Samaa sukupuolta olevat parit saavat mennä vihille Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta maanantai-iltana.

Samaa sukupuolta olevat parit voidaan jatkossa vihkiä myös Helsingin tuomiokirkossa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt, että jatkossa myös samaa sukupuolta olevat parit voivat varata Tuomiokirkkoseurakunnan tiloja vihkimistä varten. Päätös ei velvoita pappeja kuitenkaan vihkimään homopareja.

Kirkkoherra Marja Heltelän mukaan päätös on merkittävä, sillä seurakunnan kirkot ovat suosittuja vihkikirkkoja.

– Tämä koskee laajempaa yleisöä, sillä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alueella on osa Suomen suosituimmista vihkikirkoista, Heltelä sanoo.

– Olen itse ollut aiemmin Haagan seurakunnan kirkkoherrana ja siellä tämä päätös tehtiin heti, kun laki tuli voimaan. Siellä sijaitsevassa Huopalahden kirkossa ei kuitenkaan toimiteta näin paljoa vihkimisiä, Heltelä jatkaa.

– Tämä on merkittävämpi vihkiparien kannalta, hän sanoo.

Tuomiokirkkoseurakunnan suosituimmat vihkikirkot ovat tuomiokirkko, Vanha kirkko sekä Suomenlinnan kirkko. Helsingissä on nyt 11 seurakuntaa, joiden tiloissa voidaan vihkiä tai siunata samaa sukupuolta olevia pareja. Aiemmin päätöksen ovat tehneet myös muun muassa Herttoniemen, Kallion, Malmin ja Munkkiniemen seurakuntaneuvostot.

Heltelän mukaan asia on ollut aiemminkin esillä tuomiokirkkoseurakunnassa, mutta aiemmin se kaatui seurakuntaneuvoston ja kirkkoherran erimielisyyteen.

Yksimielisen päätöksen taustalla on 15 tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenen ja varajäsenen allekirjoittama aloite.

Lisätty 6.11. kello 9.07: täsmennys alaotsikkoon

.
.