Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin luottamuspulaa ratkotaan ulkopuolisella avulla

Vastaesityksen tehneet olisivat halunneet perustaa tilapäisen valiokunnan.

kaupunginjohtajat
Jukka Puoskari.
Jukka Puoskari.Ville Viitamäki / Yle

Kalajoella kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin luottamuspulaa ratkotaan ulkopuolisen asiantuntijan voimin.

Kaupunginvaltuusto päätyi ulkopuolisen avun hakemiseen äänestyksen jälkeen, äänin 21-14 maanantaisessa kokouksessa. Äänestyksen hävinneet toivoivat, että työhön olisi perustettu tilapäinen valiokunta, joka koostuu valtuutetuista ja varavaltuutetuista. Valiokunnan perustamista esitti keskustan valtuutettu Jukka Rahja.

Luottamuksen palauttamiseksi ylimmät virkamiehet ja luottamushenkilöt yrittävät siis päästä neuvottelemalla sopuun. Se tarkoittaa muun muassa työnjaon ja pelisääntöjen täsmentämistä.

Osa valiokunnan kannalla olleista luottamushenkilöistä on perustellut kantaansa sillä, että irtisanomisaloitteessa ei ole kyse epäluottamuksesta luottamushenkilöitä tai muuta virkamiesjohtoa kohtaan. He ovat toivoneet, että kaupunginjohtajan epäluottamukseen johtaneet syyt selvitetään, että työ kunnassa voi jatkua normaalisti.

Osa valtuutetuista jätti yli kuukausi sitten aloitteen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin erottamiseksi. Aloitteen tekijät syyttävät Puoskaria muun muassa epäasiallisesta käytöksestä ja piittaamattomuudesta hallintosäännöksiä kohtaan.

Myös Yle uutisoi reilu viikko sitten, että Puoskarin epäillään käyttäytyneen vuosia epäasiallisesti työntekijöitä kohtaan.

Ylen haastattelemien yhdentoista henkilön samansuuntaisissa kertomuksissa esiin nousi painostuksen ja haukkumisen lisäksi huutamista sekä uhkailua työpaikan menettämisellä.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on kiistänyt kaikki väitteet.