Savukoski ei korotakaan tuloveroa suomenennätystasolle

Savukoski
Savukosken kunnantalo
Vesa Vaarama / Yle

SavukoskiSavukoski ei aiokaan korottaa tuloveroa uuteen suomenennätykseen. Kunnanhallitus ei hyväksynyt kokouksessaan maanantaina kunnanjohtaja Antti Mularin esitystä nostaa kuntavero 22,75 prosenttiin ja korottaa tiettyjä kiinteistöveroja. Kunnanhallitus oli jättänyt veronkorotusasian pöydälle viikkoa aikaisemmin.

Tällä hetkellä Suomen korkein kuntaveroprosentti (22,5) on käytössä Jämijärvellä, Reisjärvellä ja Teuvalla. Savukosken kunnan tuloveroprosentti on tänä vuonna – ja kunnanhallituksen esityksen mukaan myös ensi vuonna – 21,75.

Sen sijaan Savukosken kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että rakentamattomien tonttien kiinteistövero nostetaan neljään prosenttiin. Kunnanjohtaja Mularin esityksen mukaan rakentamattomista tonteista ei olisi maksettu kiinteistöveroa.

Itsepetosta vai järkevää taloudenpitoa?

Kunnanjohtaja Mulari perusteli veronkorotusesityksiään sillä, että kunnan menot kasvavat voimakkaasti ja säästöjen hakeminen on vaikeaa, koska kunnalla on niin vähän työntekijöitä.

– Jätin päätökseen eriävän mielipiteen. Tässä on kysymys tietoisesta riskinotosta, kun talousarvion alijäämä on 800 000 euroa, Mulari sanoo.

Savukoskella on hieman yli tuhat asukasta. Kunta on keskustellut viime aikoina Pelkosenniemen kanssa yhteisestä kunnanjohtajasta.

Korjattu 6.11. klo 11:58 Kunnanjohtajan esityksen mukaan rakentamattomien tonttien kiinteistövero olisi ollut nolla eikä 1,2 prosenttia, kuten nettiuutisessa oli aikaisemmin. Virhe oli peräisin kunnanhallituksen esityslistan liitteestä, jossa luku on väärin.