Poliisi on ottanut kiinni 49-vuotiaan nurmeslaisen miehen – Omakotitalo ja piharakennukset tuhoutuivat rajussa tulipalossa Porokylässä

Palomestari Sami Meriläisen mukaan palomiehiä vastassa oli poikkeuksellinen näky, kun neljä erillistä kohdetta olivat täydessä tulessa.

tulipalot
Palomies ja -auto pelastusasemalla.
Emilia Malin / Yle

Poliisi on ottanut kiinni 49-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen epäiltynä Nurmeksen Porokylässä sattuneesta tulipalosta. Mies otettiin kiinni palopaikan läheltä. Häntä epäillään tuhotyöstä.

Pitkällämäellä tapahtunut tulipalo tuhosi asumattoman omakotitalon sekä kaksi ulkorakennusta. Myös naapurin puupino oli syttynyt tuleen.

Iltapäivällä jälkisammutus oli käynnissä ja pelastuslaitos purki talon yläpohjaa ja vesikattoa etsien palopesäkkeitä. Sammutustyön arvioitiin olevan ohi alkuiltaan mennessä.

Palomestari Sami Meriläisen mukaan pelastuslaitos oli ripeästi paikalla, sillä palopaikka sijaitsee alle kilometrin päässä paloasemalta.

– Meitä oli vastassa poikkeuksellinen näky: neljä toisistaan erillistä rakennusta tai kohdetta paloivat rajusti. Mitään ei ollut tehtävissä, sanoo Meriläinen.

Palojen aiheuttamat vahingot ovat mittavat. 150 neliön, osittain kaksikerroksinen asuinrakennus kärsi merkittäviä palo-, savu-, ja vesivahinkoja. Konttiin rakennettu varasto, toinen varastorakennus sekä niiden sisällä olleet moottorikäyttöiset koneet tuhoutuivat palossa.

Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja. 1970-1980-lukujen tietämillä rakennettu omakotitalo oli asumaton.

Naapurit tekivät hälytyksen tulipalosta hieman ennen puoltapäivää, kun he huomasivat savua asumattoman talon tontilta. Sammutustöihin osallistui 12 palomiestä sekä yksiköitä Nurmeksesta, Valtimolta ja Lieksasta.

Palopaikka sijaitsee Kuopiontien varressa Pitkällämäellä. Sivullisia kerääntyi pian seuramaan sammutustöitä. Liikenne Kuopiontiellä jouduttiin sulkemaan vartiksi, jotta pelastuslaitos pystyi rauhassa tekemään työtänsä.

Poliisi jatkaa tapahtuman tutkintaa.