Kaskisten ja Närpiön kuntaliitosneuvotteluissa pidetään tauko

Neuvotteluissa pidetään tauko käytännön syiden vuoksi. Neuvottelujen siirtyminen tarkoittaa, että kuntaliitos on mahdollinen aikaisintaan vuonna 2021.

kuntaliitokset
Kuntavaakunoita käytävän seinillä.
Mauri Ratilainen / AOP

Kaskisten ja Närpiön kuntaliitosneuvotteluissa pidetään taukoa loppuvuosi. Neuvotteluja jatketaan ensi vuonna.

Neuvottelujen siirtyminen johtuu käytännön seikoista.

Kaskisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Carl-Gustav Mangsin (rkp) mukaan neuvottelutauon taustalla ei ole riitoja tai erimielisyyksiä. Kaupungin virkamiesten on keskityttävä tällä hetkellä ensi vuoden budjetin suunnittelun, Mangs sanoo.

Kuntaliitosselvityksen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tammikuun 9. päivänä.

Kuntaliitosneuvottelujen siirtyminen tarkoittaa, että mahdollinen kuntaliitos Kaskisten ja Närpiön välillä on voi toteutua aikasintaan vuonna 2021. Aiemmin on suunniteltu, että kuntaliitos voisi toteutua 2020.

Kuntaliitosesitys valtuustoille ensi kesänä

Kaskisten ja Närpiön kuntaliitosselvityksen johtoryhmä sopi maanantaisessa kokouksessaan, että selvitystyötä jatketaan ensi vuoden puoliväliin. Kuntaliitosesitys on tarkoitus tuoda molempien kuntien valtuustojen käsittelyyn viikolla 25. Jos valtuustot päättävät kuntien yhdistymisestä, sen valmistelua jatkaa yhdistymishallitus, johon tulee molempien kuntien edustus.

Kokouksessa sovittiin myös tulevan kaupungin luottamushenkilöorganisaatiosta. Jos kunnat yhdistyvät, uudelle kaupungille tulee 35-jäseninen kaupunginvaltuusto vuosiksi 2021-2025. Kaupunginhallituksen ja lautakuntien kooksi sovittiin 13 jäsentä, paitsi