1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuupalan koulu teki Kuhmosta puurakentamisen julkkiksen – seuraavaksi menestystä haetaan maailmalta

Puupalkinto ja arkkitehtuurin Finlandian finaalisija tuovat mainetta ja kunniaa kainuulaiselle puurakentamiselle.

Kuhmo
Puukoulu Kuhmossa Tuupalan koulu
Tuupalan koulu voitti Puupalkinnon 20 ehdokkaan joukosta.Ville-Pekka Ikola

Tuupalan koulu on voittanut valtakunnallisen Puupalkinnon, joka jaetaan vuosittain korkealaatuiselle suomalaiselle puurakenteelle. Tuupala voitti myös Puupalkinnon yleisökilpailun.

Aiemmin elokuussa puukoulu raivasi tiensä arkkitehtuurin Finlandian finaaliin ja viime vuonna koulu palkittiin Pohjois-Suomen parhaana rakennustekona.

Seuraavaksi Kuhmossa suunnitellaankin kansainvälisiin kilpailuihin osallistumista.

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoo, että palkinnot ovat tuoneet paljon julkisuutta koko Kuhmon puuteollisuuden keskittymälle.

– Vierailijoiden määrä yrityksissä ja puurakennuskohteissa on lisääntynyt. Olemme tehneet esitteitä useille kielille, järjestämme opastettuja esittelykierroksia, lisäksi tapahtumatuottaja suunnittelee ryhmille myös muuta ohjelmaa Kuhmossa. Näin voimme antaa vieraille kokonaisvaltaisen kuvan metsäalasta, Määttä kertoo.

Myös Tuupalan alakoulun rehtori Seppo Vilén uskoo koulun saavuttaman huomion tarkoittavan, että puurakentamiseen kannattaa keskittyä.

– Tuupalan koulu on lippulaiva kuhmolaiselle puurakentamiselle. Myös lapsille on ollut hyvä huomata, että heidän koulunsa kiinnostaa, Vilén kertoo.

Lue lisää aiheesta:

Tällaista koulua ei Suomessa ole ennen nähty: Kuhmon puukoulua on käyty ihmettelemässä Saudi-Arabiaa myöten

Lue seuraavaksi