Hyppää sisältöön

Jurassic Rock jää tauolle – “Kävijämäärä laskee, ja sisältö ei kiinnosta ihmisiä”

Jurassic Rockin perustaja, nyt jo pari vuotta sivussa ollut Jukka Holmstedt tutkii, voisiko Jurassicin tilalle perustaa korvaavan tapahtuman.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Mikkelissä 11 vuotta järjestetty festivaali Jurassic Rock on ilmoittanut jäävänsä tauolle. Tapahtumaa ei järjestetä ensi kesänä, kertoo tapahtuman järjestäjä Nelonen Media Live. Tapahtuman suosio on laskenut viime vuosina.

– Laskukaari on ollut pidempiaikainen. Siitä päättelimme, että tapahtumakonsepti kaipaa uudistamista, sanoo tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm.

Fagerholmin mukaan suunnitelmien pitäisi olla jo selvät, jos tapahtuman mielisi järjestää ensi kesänä. Uudistuksia ei ehditä tekemään niin nopeasti. Fagerholm ei kommentoi, palaako tapahtuma tauolta tulevina vuosina.

– Me halutaan nyt miettiä konseptin uudistamista. Meidän pitää reagoida siihen, että kävijämäärä laskee ja sisältö ei riittävästi kiinnosta ihmisiä.

Kun olen nähnyt kuvia, mielessä on käynyt, että noinkohan tuo kannattavaa on.

Jurassic Rockin entinen promoottori Jukka Holmstedt

Jurassic Rockin perustanut ja sitä vuosia luotsannut Jukka Holmstedt harmissaan uutisesta.

– Tapahtuma on minulle kuin oma lapsi, Holmstedt sanoo.

Holmstedt ymmärtää, että tapahtumien järjestäminen on liiketoimintaa, jonka pitää olla kannattavaa. Holmstedt itse jäi pois Jurassic Rockin promoottorin tehtävästä kaksi vuotta sitten.

– Kun olen nähnyt kuvia parilta viime kesältä, niin mielessä on käynyt, että noinkohan tuo kannattavaa on.

Jono leirintäalueelle vuonna 2017. Kuva: Arja Hovi / Yle

Holmstedt ei lähtisi etsimään syitä Jurassicin huonoon menestyksen pelkästään esiintyjävalinnoista tai tapahtuman profiilista. Etelä-Savossa myös kaksi muuta musiikkitapahtumaa on juuri ilmoittanut lopettavansa: Puruvesi Pop Kerimäellä ja Juva Rokkaa. Jäljelle jää Puumalan Siltakemmakat.

– Onko tämä ihmisten tapa ilmoittaa, että talousalueella on ylitarjontaa? Ettei tapahtumiin riitä väkeä. Pitäisi myös miettiä, etteivät kaikki tapahtumat satu samalle lyhyelle ajanjaksolle.

Katsotaan pystytäänkö vastaamaan kysyntään, joka siellä epäilemättä on.

Jurassic Rockin entinen promoottori Jukka Holmstedt

Nelonen Media Live ilmoitti tauosta Jurassic Rockin Facebook-sivulla. Julkaisu keräsi nopeasti kymmeniä kommentteja, joissa harmitellaan uutista. Myös Holmstedtia kysellään jo perustamaan uusi tapahtuma Jurassicin tilalle.

Holmstedt on jo laittanut pyörät pyörimään tutkiakseen tilannetta.

– Selvitetään faktat ja katsotaan pystytäänkö vastaamaan kysyntään, joka siellä epäilemättä on kun näin monta tapahtumaa poistuu. Muutaman ihmisen kanssa istutaan alas tällä viikolla ja katsotaan löytyykö punaista lankaa viedä asiaa pidemmälle, Holmstedt sanoo.

.
.