HS: SAK haluaa Suomeen lakiin perustuvan irtisanomisjärjestyksen – yt-neuvotteluissa suosittaisi ikääntyneitä

Puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan ajatuksena on parantaa ikääntyneiden työllisyyttä.

työmarkkinapolitiikka
Jarkko Eloranta
Jarkko ElorantaJussi Nukari / Lehtikuva

Työntekijäjärjestö SAK haluaa Suomeen lakisääteisen irtisanomisjärjestyksen, uutisoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Muutoksen yhtenä lähtökohtana olisi se, että työnantajan olisi yt-neuvotteluissa suosittava talossa pisimpään olleita.

Puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan ajatuksena on parantaa ikääntyneiden työllisyyttä.

Eläkeikää lähestyvät ovat usein olleet työpaikoissa pisimpään, joten heidän irtisanomisensa vaikeutuisi. Nuoret taas joutuisivat liipaisimelle nykyistä herkemmin, sillä he ovat tyypillisesti olleet vakituisessa työsuhteessa vähemmän aikaa.

– Tosiasia on se, että ikääntyneiden mahdollisuudet työllistyä tai kouluttautua uudelleen ovat pienemmät kuin muilla. Etenkin jos työttömyysturvaa heikennetään, ikääntyneitä ei voida potkia pois nykyiseen tapaan, Eloranta sanoo lehdelle.

Elorannan mukaan tavoiteltu irtisanomisjärjestys ei perustuisi kuitenkaan pelkästään työsuhteen pituuteen. Mukaan tulisi myös muita kriteereitä, mutta Eloranta ei halua yksilöidä niitä.

Irtisanomisjärjestys on yksi SAK:n vaalitavoitteista tulevalle hallituskaudelle. Lakisääteinen järjestys olisi SAK:n mielestä työntekijöille parempi kuin nykytila, jossa irtisanottavien valintaperusteet jäävät usein epäselviksi.

SAK esitti lakisääteistä irtisanomisjärjestystä viimeksi vuonna 2009.