KalPalla suuret suunnitelmat: tytöille useita uusia sarjajoukkueita – tavoitteena 500 pelaajaa

KalPan junioritoiminta voi kasvaa huomattavasti, jos uusia tyttöjoukkueita saadaan liikkeelle lähivuosina.

Kuopio
KalPan D-tyttöjen Tytti Sutinen (vas.), Minja Vierimaa ja Erika Rönkä kehuvat hyvää joukkuehenkeä.
KalPan D-tyttöjen varakapteenit Tytti Sutinen (vas.) ja Minja Vierimaa sekä kapteeni Erika RönkäMatti Myller / Yle

KalPan D-tyttöjen harjoituksissa Toivalan tuplajäillä riittää intoa ja vauhtia. Luistimet saavat kyytiä ja syötot napsahtelevat lapaan. KalPan ainoa tyttöjen sarjajoukkue on hyvin tiivis, sillä joukkueessa on vain 13 pelaajaa.

Joukkueen pelaajat ovat 11–14-vuotiaita. Omia jääharjoituksia on kaksi kertaa viikossa ja lisäksi on yhteisharjoituksia poikajoukkueiden kanssa.

14-vuotias Minja Vierimaa pelaa nyt neljättä kauttaan. Joukkueen varakapteeni on jääkiekosta innoissaan.

– Tämä on tosi kivaa, pääsee pelaamaan täysiä ja saa uusia kavereita, toteaa Vierimaa.

13-vuotias Erika Rönkä on kiekkoillut jo seitsemän vuotta. KalPan D-tyttöjen kapteenin mielessä siintää pelata joskus oman seuran naisten liigajoukkueessa.

Toinen varakapteeni, 13-vuotias Tytti Sutinen kehuu joukkuehenkeä ja kivoja pelikavereita. Sutisen mukaan tulevaisuus näyttää, mihin oma peliura vie.

Juniori-KalPa haluaa moninkertaistaa tyttöpelaajien määrän. Tavoitteena on, että seurassa on 500 tyttö- ja naispelaajaa vuonna 2025.

Tytöille on oma kiekkokoulu

Seura palkkasi tälle kaudelle oman tyttökiekkokoordinaattorin. Tiina Ranne on myös KalPan naisten liigajoukkueen maalivahti.

Ranteen mukaan D-tyttöjen harjoituksissa on hyvä meininki. Joukkueen alkukausi on mennyt hyvin, sillä tällä hetkellä joukkue on yhdeksän joukkueen valtakunnallisessa sarjassa toisena.

– Pelaajilla on kova into. Jääharjoituksia on monesti viikossa, mutta silti tytöt toivovat vielä lisää pelaamismahdollisuuksia, sanoo Tiina Ranne.

KalPa houkuttelee uusia harrastajia lajin pariin tänä syksynä alkaneessa tyttökiekkokoulussa. Tytöt voivat kokeilla jääkiekkoa Petosella Lippumäen hallissa sunnuntaisin. Suunnitelmissa on tehdä myös koulukierroksia ja esitellä jääkiekkoa liikuntatunneilla.