1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpille sattui kömmähdys viitatessaan Putinin tapaamiseen Helsingissä – ”Minulla oli oikeastaan hyvä tapaaminen Venäjällä…”

Trump ja Putin tapasivat huippukokouksessa heinäkuussa Helsingissä.

Donald Trump
Donald Trump lehdistötilaisuudessa kommentoimassa kongressivaalien tulosta.
Jim Watson / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi keskiviikkona ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain kongressin vaalitulosta tiedotustilaisuudessa. Trump myös vastaili tiedotustilaisuudessa toimittajien muista aiheista esittämiin kysymyksiin.

Reutersin toimittaja Jeff Mason kysyi Trumpilta, mitä hän aikoo sanoa Kiinan presidentille Xi Jinpingille ja Venäjän presidentille Vladimir Putinille tapaamisissa, joita johtajien välille on kaavailtu vielä tälle kuulle.

Trump ei vastannut suoraan toimittajan kysymykseen vaan totesi, että välit maiden johtajiin ovat hyvät. Vastauksessaan Trump myös sanoi väärin paikan, jossa hän viimeksi tapasi Putinin.

– Minulla oli oikeastaan hyvä tapaaminen Venäjällä, josta te [toimittajat] ette olleet samaa mieltä. Mutta se on OK, sillä ei ole ilmeisesti paljon väliä, koska täällä minä olen, Trump sanoi.

– Tarkoitat Helsinkiä? toimittaja korjasi väliin tarkoittaen Trumpin ja Putinin heinäkuista huippukokousta Helsingissä Suomessa.

Trump ei huomioinut toimittajan korjausta vaan jatkoi vastaustaan kuvailemalla, miten hyvä tapaaminen hänellä oli Putinin kanssa.

Lue seuraavaksi