Nuuskan hankkiminen helppoa alaikäisille Jyväskylässä

Jyväskylässä joka kolmannelle yläkouluikäiselle on tarjottu nuuskaa. Harva on tarttunut tarjoukseen, kertoo tuore kysely.

Lyhyet
Nuuska
Nuuskasta on tullut nikotiinin vastaisen kampanjoinnin "kärkituote". Uusin tehoisku aloitettiin tänä keväänä Kouvolassa suurten urheiluseurojen, kaupungin, Ehkäisevän päihdetyön sekä Kymenlaakson Liikunta ry:n kanssa.Suvi Turunen / Yle

Jyväskylän yläkouluikäiset eivät ole erityisen kiinnostuneita nuuskasta. Music Against Drug ry:n hyvinvointikyselyyn vastanneista kymmenesosa kertoi olevansa kiinnostunut kokeilemaan nuuskaa, vaikka sitä oli tarjottu kolmasosalle yläkouluikäisistä.

Nuuskaa olisi nuorten mukaan kuitenkin helppo saada, jos sitä haluaisi. 38 prosenttia vastanneista Jyväskylän yläkoululaisista sanoo, että nuuskaa on helppo hankkia joko kavereiden tai vanhempien henkilöiden kautta.

Tuore kouluterveyskysely kertoo, että jyväskyläläiskoululaisista 5,5 prosenttia käyttää nuuskaa. Yli neljännes nuorista hyväksyy kaverinsa nuuskan käytön.

Meneillään on valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön viikko, jonka teemana ovat nuoret ja nuuska. Jyväskylässä kouluviikko huipentuu lauantaina iltatapahtumaan Veturitalleilla.