1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Technopoliksen entinen toimitusjohtaja: Myynti on hyvä asia

Oulun teknologiakylästä Linnanmaalta ponnistanut kiinteistö- ja pörssiyhtiö Technopolis jatkaa uudessa omistuksessa.

Kuva: Jarno Tahvanainen / Yle

Oulun teknologiaihmeen myötä Technopoliksen voimakkaaseen kasvuun luotsannut entinen toimitusjohtaja Pertti Huuskonen pitää yhtiön myyntiä Lontooseen myönteisenä ratkaisuna.

Technopolista 27 vuotta luotsannut ja sen pörssiin vienyt Pertti Huuskonen pitää kauppaa myönteisenä, eikä näe myynnin uhkaavan Technopoliksen tulevaisuutta.

Technopolis on nykyään brittiläisen kiinteistösijoitusyhtiö Kildare Partnersin omistuksessa. Kauppa vahvistui lokakuun lopulla 2018.

Huuskonen luottaa yhtiön kehittävän Tehnopoliksen kiinteistöjä.

– Esimerkkinä voisi sanoa, että Teknologiakylän rakennuksia Linnanmaalla Oulun yliopiston vierestä ei pureta. Uusi omistaja kehittää niitä, niinhän jokainen omaisuuttaan hoitaa, enkä usko, että toimintaympäristöt mitenkään huononevat, kertoo Huuskonen.

Yhtiön entinen toimitusjohtaja Huuskonen näkee edellytyksiä myös seuraavalle ict-alan kasvulle, Oulun ihmeelle. Huuskosen mukaan huipputeknologiaan yhdistetään Oulun yliopiston muutakin osaamista.

– Aikoinaan pärjäsimme sillä, että meillä oli hyviä propellipäisiä insinöörejä, jotka kehittivät ensimmäisinä maailmassa jonkin teknologian, Huuskonen sanoo ja jatkaa,

– Nyt, jos me osaamme liittää tähän kaupallistamisen, psykologian ja käyttäytymistieteet, silloin voitamme. Siihen tarvitaan koko yliopisto, kertoo Huuskonen.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)