1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin haastanut CNN:n toimittaja sai porttikiellon Valkoiseen taloon, syytetään sopimattomasta kosketuksesta – Katso video tapahtuneesta

Valkoinen talo syyttää CNN:n toimittajaa nuoren naisavustajan koskettamisesta tavalla, jota ei voi hyväksyä. Televisioyhtiö syyttää Valkoista taloa valehtelusta.

Trump hermostui lehdistötilaisuudessa
Trump hermostui lehdistötilaisuudessa

Valkoinen talo ja televisiokanava CNN ovat vakavalla törmäyskurssilla.

CNN:n toimittaja, Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Jim Acosta, menetti keskiviikkona lehdistöakkreditointinsa Valkoiseen taloon. Päätös on voimassa toistaiseksi.

Acosta kävi keskiviikon tiedotustilaisuudessa poikkeuksellisen tiukkasanaisen keskustelun presidentti Donald Trumpin kanssa.

Valkoisen talon lehdistösihteerin Sarah Sandersin mukaan porttikielto Valkoiseen taloon johtuu kuitenkin pelkästään siitä, että toimittaja Acosta koski nuorta naisavustajaa, joka oli hakemassa mikrofonia Acostan kädestä.

– Tämä ei ole millään muotoa hyväksyttävää, Sanders sanoi.

Videokuvan perusteella julkisessa tiedostustilaisuudessa ei tapahtunut mitään sopimatonta. Tilanne näkyy kokonaisuudessaan ylläolevassa videossa.

CNN tukee toimittajaansa

CNN julkaisi tapahtuneesta (siirryt toiseen palveluun)samantien kirjallisen lausunnon. Yhtiön mukaan kyse puhdas kosto siitä, että Acosta oli esittänyt tiedotustilaisuudessa kriittisiä kysymyksiä.

– Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Sanders valehteli selityksessään. Hän kehitti vilpillisen syytöksen ja viittasi asiaan, jollaista ei koskaan tapahtunut, CNN:n julkilausumassa todetaan.

Televisioyhtiö varoitti, että toimittajan työn rajoittaminen merkitsee uhkaa demokratialle. CNN lopetti kirjelmän sanomalla, että Acostalla on yhtiön täysi tuki takanaan.