Analyysi: Syksyn kuumin kiista on ohi ja irtisanomislaki etenee – hallitus säilytti kasvonsa, mutta käytännössä juuri mikään ei muutu

Hallitus esittää, että yrityksen henkilömäärä otetaan huomioon, kun työntekijöitä irtisanotaan. Niin on käytännössä tehty tähänkin asti.

irtisanominen
Työministeri Jari Lindström (sin. )uskoo, että uusittukin irtisanomislaki helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.  Työllisyysvaikutukset ovat kuitenkin pieniä.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Syksyn kuumin riita hallituksen ja ay-liikkeen välillä on ohi. Hallitus antoi torstaina eduskunnalle lakiesityksen irtisanomisten helpottamisesta.

Nyt halutaan helpottaa työntekijän irtisanomista esimerkiksi epäasiallisen käyttäytymisen tai töiden laiminlyöntien takia.

– Tämä tarkoittaa toistuvaa töiden laiminlyöntiä. Ajatuksena on, että tälläisesta toiminnasta ei koituisi liikaa hankaluuksia pienissä yrityksissä, työministeri Jari Lindström (sin.) sanoo.

Pienissä yrityksissä yhden työntekijän sijoittaminen uusiin tehtäviin voi olla vaikeaa. Siksi lakiesityksessä vaaditaan nyt, että irtisanomisessa on otettava huomioon yrityksen koko.

– Aika vähän tässä muuttuu. Vasta käytännössä nähdään, miten oikeudessa laki lopulta testataan, Lindström sanoo.

Ei enää kympin rajaa

Korjatusta lakiesityksestä on poistettu kipeätä tehnyt maininta alle kymmenen hengen yrityksistä.

Työntekijöiden jakaminen vuohiin ja lampaisiin (sen perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä he työskentelevät) sai palkansaajäjärjestöt raivoihinsa.

Teollisuusliitto julisti kolmen päivän lakot sahoille ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n työntekijät lopettivat ruuanjakelun monissa päiväkodeissa ja kouluissa.

Pääministeri puolestaan ilmoitti, että "kirppua ei kannattaisi ampua tykillä".

Pimeänä lokakuun iltana pääministeri Juha Sipilä (kesk.) teki palkansaajakeskusjärjestöjen johtajille tarjouksen, joista he olisivat voineet myös kieltäytyä.

Lakiesityksestä poistettiin kymmenen työntekijän raja. Uudessa tekstissä lukee vain, että irtisanottaessa yritysten ”työntekijöiden määrä on otettava huomioon”.

Niin on käytännössä tehty nytkin. Tuhannen työntekijän yritykseltä on helpompi vaatia, että uusi tehtävä irtisanottavalle löytyy jostain muualta yrityksen sisältä.

Naisvaltaiset alat kapinoivat

Lopullisesti ay-liike leppyi, kun hallitus lupasi, että irtisanomislain perustelut rustataan kolmikannassa eli yhdessä työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöjen kanssa.

Perustelut saatiinkin valmiiksi pikavauhtia. Suomen suurimman palkansaajajärjestön SAK:n hallitus ilmoitti maanantaina, että perustelut kelpaavat. Liitot saisivat itse päättää, kuopataanko työtaistelut lopullisesti.

Jyrähtelyä on kuultu vielä sen jälkeenkin. Terveydenalan ammattijärjestöstö Tehy ja Perus- ja lähihoitajien Super ilmoittivat, että irtisanomislakia vastaan taistellaan loppuun asti.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on sitä mieltä, korjattukin lakiesitys sortaa yhä naisvaltaisia aloja. Hän ei sulje pois uusien työtaistelujen mahdollisutta.

– Loppuun asti taistellaan, Rytkönen sanoo.

Käytännössä irtisanomislaki kuitenkin etenee ja kaikki ovat pelastaneet kasvonsa.

Hallitus vie lakiesityksensä läpi.

Suomen Yrittäjät kiittelee korjattua esitystä siitä, että irtisanominen helpottuu pienissä yrityksissä.

Työmarkkinakeskusjärjestöt iloitsevat siitä, että niitä kuultiin eikä käytännössä mikään muutu.

Tehtaat pyörivät ja lapset saavat ruokansa päiväkodeissa.

Valtakunnasssa on taas rauha ja voittajia ovat kaikki.