1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. keskusteluohjelmat

Lappilaisvoimin toteutetussa netti-tv-sarjassa vieraillaan Jope Ruonansuun bänditreeneissä ja Tornion Panimolla

Uudessa Juliuksen Hiace -ohjelmassa ajetaan autolla, keskustellaan ja laitetaan lopuksi hihat heilumaan.

Jokaisessa jaksossa poiketaan kylään lappilaisten luo. Kuva: Kuva: ArcticFactory

Rovaniemeläinen muotoilutoimisto ja tuotantoyhtiö Arctic Factory kertoo tiedotteessaan julkaisevansa uuden lappilaisen keskusteluohjelman. Ohjelmasarjan nimi on Juliuksen Hiace ja siinä muotoilija Julius Oförsagd kiertää eri puolilla Lappia vanhalla Toyota Hiacella. Sarjassa etsitään tämän päivän lappilaisuuden syvempää olemusta.

Sarjan kaikki yhdeksän osaa on julkaistu tuotantoyhtiön nettisivuilla.

Jokaisessa jaksossa poiketaan kylään lappilaisten luo. Ohjelmassa ajetaan autolla, keskustellaan ja laitetaan lopuksi hihat heilumaan, kun vieras ja juontaja tekevät yhdessä jotakin vieraalle ominaista aktiviteettiä. Sarjassa vieraillaan niin Jope Ruonansuun bänditreeneissä, Anu Pentikin studiolla, Kaj Kostianderin vieraana Tornion Panimolla kuin Kari Väänäsen kotirannassa.

– Juliuksen Hiace on ensimmäinen lappilainen talk show -ohjelma, joka on syntynyt sekä rakkaudesta Lappiin että halusta näyttää että unelmien todeksi tekeminen on kiinni vain siitä että alkaako tehdä vai jääkö kotiin makaamaan, kertoo Oförsagd.

Kaupallinen yhteistyö näkyy netti-sarjassa siten, että useat ohjelman vieraisiin liittyvistä yrityksistä ovat tuotannon yhteistyökumppaneita.