1. yle.fi
  2. Uutiset

FIS näytti vihreää valoa Levin maailmancupille

Lauantaina 17. marraskuuta järjestettävä naisten pujottelun avauskierros on 12. kerta, kun Levillä lasketaan alppihiihdon maailmancupia.

Alppihiihdon maailmancup
Levi Black -pujottelurinne
Suomen pujottelumaajoukkue harjoitteli Levin kisarinteessä vuonna 2014.Sauli Antikainen / Yle

KittiläKansainvälinen hiihtoliitto FIS on hyväksynyt alppihiihdon maailmancupin järjestelyt Kittilän Levillä. Torstaina FIS totesi virallisesti, että Levin lumitilanne on hyvä ja kisat lasketaan.

Järjestäjien mukaan Levin kilpailurinteessä on tällä hetkellä 80 prosenttia säilöttyä lunta ja 20 prosenttia lumitykeillä ammuttua keinolunta.

Viime viikonloppuna järjestäjät jäädyttivät Levi Black -rinteen vedellä kivikovaksi injektoimalla sinne vettä. Sääennusteiden perusteella he uskovat, että rinne pysyy lähes jäisenä 17.–18.11. käytävään pujottelukisaan saakka.

– Levin hiihtokeskus voi olla hyvin ylpeä. Heidän ponnistelujen ansiosta tämä on mahdollista – lumensäilöntä viime vuosina, suuret investoinnit lumen tuotantokapasiteettiin ja tietenkin intohimo talviurheilulle. Nyt kaikilla on täysi teho päällä ja joukkueilla viimeinen valmistautumisaika, sanoo FIS:n alppikilpailujen johtaja Markus Mayr FIS:n tiedotteessa.

Levillä harjoittelee jo maailmancup-laskijoita Suomesta, Norjasta, Kanadasta, Isosta-Britanniasta, Slovakiasta, Saksasta ja Japanista. Kilpailuissa käytettävä Levi Black -rinne on kuitenkin ollut suljettuna harjoituksilta, sillä kisarinne pyritään säilyttämään mahdollisimman hyvänä kisoja varten.

Lue seuraavaksi