Poliisi ei epäile rikosta HKScanin kohutussa sikakuljetuksessa Forssassa – somekirjoittelua sen sijaan tutkitaan törkeänä kunnianloukkauksena

Forssan HKScanille tuotu teuraskuljetus nousi puheenaiheeksi lokakuun lopussa.

Kuva: HKScan

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi esiselvityksen siitä, onko HKScanin eläinkuljetuksessa tai eläinten siirrossa tuotantotiloihin tapahtunut eläinten kaltoinkohtelua, ja onko tässä asiassa syytä epäillä rikosta.

Esiselvityksen perusteella lokakuun 30. päivänä tapahtuneessa kuljetuksessa ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa asiassa näin ollen tehdä. Asian tutkinta poliisissa päättyy.

Forssalaisnainen kirjoitti Facebook-päivityksessään havainneensa, että teurassikoja olisi läiskitty ajolevyllä, kun kuormaa purettiin HKScanille Forssaan. Päivitys levisi laajalti somessa ja asiasta kerrottiin myös useissa medioissa. Nainen poisti päivityksensä, kun poliisille oli tehty rikosilmoitus kunnianloukkauksesta.

Poliisi on käynyt asiasta neuvottelun syyttäjän kanssa. Asiasta alkaa esitutkinta nimikkeellä törkeä kunnianloukkaus. Tästä keskeneräisestä esitutkinnasta poliisi ei tiedota tässä vaiheessa enempää.