Kouvola valmistautuu purkamaan sopimuksen ja vaatii korvauksia Attendolta – vanhusten lääkärintarkastuksia jäänyt tekemättä

Taustalla on tyytymättömyys hoivakodeissa ja kotihoidossa tehtyihin lääkärintarkastuksiin.

lääkärintarkastukset
Lääkäripalveluja tarjoavan Attendon toimisto.
Yle

Kouvolan kaupunki valmistautuu purkamaan ennenaikaisesti terveysyritys Attendon kanssa solmitun sopimuksen, joka koskee hoivakotien ja kotihoidon lääkäripalveluja.

Alle 700 000 euron arvoinen sopimus kattaa vielä vuoden 2019, mutta se valmistaudutaan päättämään jo keväällä. Palvelujen toimivuutta arvioidaan uudestaan vuodenvaihteen jälkeen.

Kaupunki aikoo vaatia Attendolta hinnanalennusta tämän vuoden palvelujen osalta ja myös vahingonkorvauksia. Korvausten suuruus on vielä auki. Asian pitäisi ratketa lähiviikkoina.

Taustalla on tyytymättömyys vanhusten sovittuihin lääkärintarkastuksiin, joita yhtiö on jättänyt tekemättä. Attendo on aiemmin myöntänyt, että määräaikaisissa tarkastuksissa on ollut viiveitä.

Kouvolan terveysjohtaja Kari Kristeri sanoo, että palvelun parantamisesta on käyty useita keskusteluja ja neuvotteluja. Lopulta kaupunki ei ollut vakuuttunut, että palvelu tulisi paranemaan.

– Palautetta riittämättömästä palvelusta on tullut viime päiviin saakka. Sen takia lähdetään liikkeelle näin selkeillä tavoitteilla joilla edetään, sanoo Kristeri.

Myös Attendo sanoo, että palvelun parantamisesta on keskusteltu kaupungin kanssa syksyn mittaan. Yhtiö vakuuttaa tekevänsä tarkastukset vuoden loppuun mennessä kuten sopimus edellyttää. Seurantapalaveri on yhtiön mukaan sovittu alkuvuodelle.

Juttua täydennetty 8.11.2018 klo 21:06. Lisätty Attendon kommentti

Juttua täydennetty 9.11. klo 11:08. Tarkennettu, että kaupunki valmistautuu purkamaan sopimuksen, mutta lopullinen päätös tehdään vasta ensi vuoden alussa.