Hollantilaismies aloitti oikeustaistelun alentaakseen ikäänsä 20 vuodella – ”Jos nimen ja sukupuolen voi korjata, miksi ei ikää?”

69-vuotias hollantilaiseläkeläinen perustelee erikoista toivettaan kokemallaan ikäsyrjinnällä.

ikäsyrjintä
69-vuotias Emile Ratelband hakee oikeusteitse ikänsä laskemista 49 vuoteen.
69-vuotias Emile Ratelband hakee oikeusteitse ikänsä laskemista 49 vuoteen.EPA-EFE/ROLAND HEITINK

69-vuotias hollantilaiseläkeläinen Emile Ratelband vaatii oikeusteitse, että hänen ikäänsä alennetaan väestörekisterissä 20 vuodella.

– Elämme aikaa, jossa voi muuttaa nimensä ja sukupuolensa. Miksi en voi päättää omasta iästäni? Ratelband kysyi oikeudessa Arnhemissa.

Ratelband kertoo perusteluksi erikoiselle toiveelleen kokemansa ikäsyrjinnän.

– Kun olen 69-vuotias, minulla on rajoitteita. Jos olen 49-vuotias, voin ostaa uuden kodin, voin ajaa erilaisella autolla. Voin ottaa vastaan enemmän töitä. Kun olen 49-vuotiaana Tinderissä näillä kasvoillani, olen loisteliaassa asemassa, perustelee Ratelband The Guardianissa. (siirryt toiseen palveluun)

”Nuoreksi jumalaksi” itseään vaatimattomasti kuvaileva Ratelband korostaa myös, että lääkärien mukaan hänen kuntonsa vastaa 45-vuotiasta.

Arnhemin paikallisoikeuden tuomari kysyi Ratelbandilta oikeudessa, mitä mieltä tämän vanhemmat olisivat siitä, että 20 vuotta heidän poikansa elämästä pyyhkiytyisi pois.

– Ketä vanhempasi hoitivat, kuka oli tuo pieni poika silloin? tuomari kysyi.

Ratelband vastasi, että hänen vanhempansa ovat kuolleet. Hän lisäksi ilmoitti olevansa valmis luopumaan eläkkeestään, mikäli saa ikänsä muutettua väestörekisteriin.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Arnhemin paikallisoikeus antaa ratkaisunsa asiassa neljän viikon kuluessa.

Lähteet: AP