Filippiineillä entisen diktaattorin puoliso Imelda Marcos tuomittiin korruptiosta

Marcosien perhettä on syytetty valtion varojen kavaltamisesta.

Filippiinit
Tummahiuksinen nainen sormi pystyssä.
Imelda Marcos on tunnettu suurieleisestä elämäntyylistään ja erityisesti mittavasta kenkäkokoelmasta.Francis R. Malasig / EPA

Filippiineillä oikeus on tuominnut maan entisen ”ensimmäisen naisen” Imelda Marcosin korruptiosta ja määrännyt tämän pidätettäväksi. Kyseessä on poikkeuksellinen tuomio laajassa korruptio-oikeudenkäynnissä. Kongressi hyväksyi elokussa lain, joka lopettaisi Marcosien kahmimaa omaisuutta etsivän komission.

89-vuotiaan Marcosin uskotaan valittavan tuomiosta välttääkseen vankilan, mutta Marcos tai tämän edustajat eivät toistaiseksi ole kommentoineet tuomiota. Vaikka tuomio kieltää Marcosilta julkiset virat, valitusprosessin ajan hän voisi kuitenkin jatkaa parlamentin alahuoneessa. Kahdeksan vuotta sitten Imelda Marcos valittiin parlamentin alahuoneeseen.

Myös Marcosin poika Ferdinand "Bongbong" Marcos Jr.:a on syytetty miljardien eurojen kavaltamisesta valtiota.

Marcosin puoliso Ferdinand Marcos hallitsi Filippiinejä yksinvaltaisesti 1970-1980-luvuilla. Marcosit pakenivat Filippiineiltä vuonna 1986. Imelda Marcos tuli tunnetuksi suurieleisestä elämäntyylistään ja erityisesti mittavasta kenkäkokoelmasta, joka löydettiin presidentinpalatsista perheen paon jälkeen.

Lue lisää:

Diktaattori Marcosin suku väijyy paluuta valtaan Filippiineillä – kannattajat muistelevat lämmöllä rakennusbuumia ja järjestystä

Filippiinit varautuu korvaamaan Marcosin hallinnon uhrien kärsimyksiä 185 miljoonalla eurolla

Analyysi: Marcosin sankarihautaus osa ex-diktaattorin perinnön valkopesua

Imelda Marcos saa merenrantakartanonsa takaisin

Filippiineillä entisen diktaattorin puoliso Imelda Marcos tuomittiin korruptiosta

Lähteet: AP, Reuters