Liuoksen voimakas katku aiheutti ison operaation Helsingin Postitalolla – altistuneita 20, yksi jatkohoitoon

Pelastuslaitoksen mukaan aine ei ollut myrkyllinen. Tiloja tuuletetaan parhaillaan.

vaaralliset kemikaalit
Pelastuslaitoksen yksikköjä Helsingin keskustassa Kiasman ja Postitalon välissä perjantaina.
Pelastuslaitos sai paikalle hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Helsingin keskustassa.Antti-Aimo Koivisto / Lehtikuva

Helsingin keskustassa Postitaloon levisi perjantaina liuottimien käryä, kertoi pelastuslaitos. Voimakas katku pääsi leviämään muualle rakennukseen ilmanvaihdon kautta.

Pelastuslaitos kertoi aluksi, että haju olisi peräisin kattoterassilla käytetystä maalista. Myöhemmin syylliseksi varmistui Siplast Primer -niminen erityisaine. Ainetta oli käytetty vedeneristystöissä.

Aine ei ole myrkyllistä, mutta haju oli ollut erittäin voimakas. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten haju pääsi leviämään ilmanvaihtoon. Asian selvittämistä jatketaan.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että ensihoito tarkisti noin 20 altistunutta heti paikan päällä. Yksi henkilö kuljetettiin jatkohoitoon ärsytysoireiden takia.

Maalin katku levisi Postitalon eri tiloihin, mutta koko rakennusta ei tarvinnut tyhjentää. Nyt tiloihin voi jo palata turvallisesti.

Aamupäivällä puoli yhdentoista aikoihin Helsingin pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että altistuneiden kuntoa tarkastetaan ja tiloja tuuletetaan parhaillaan.

Hälytys vaarallisen aineen onnettomuudesta tuli pelastuslaitokselle aamulla kello kymmenen jälkeen.

Paikalle lähetettiin yhteensä viisi pelastuslaitoksen yksikköä.

Helsingin poliisista kerrottiin aiemmin, että kärylle olisi altistunut noin 30 ihmistä. Pelastuslaitos kuitenkin tarkensi lukua myöhemmin.