Poliisi vaitonainen, onko Itäpuiston murhasta epäilty tunnustanut

Murhaepäilty on edelleen vangittuna. Syyte on nostettava 21.12. mennessä.

Pori
Itäpuisto 12 Pori, talossa epäillään murhaa, joka olisi tapahtunut 16.9.2018.
Murha tapahtui Itäpuistossa Porin keskustassa.Katja Halinen / Yle

Poliisilla on käsitys Porin Itäpuistossa alkusyksyllä tapahtuneen murhan motiivista.

Keski-ikäinen nainen murhattiin Itäpuistossa sijaitsevassa asunnossaan syyskuun puolivälissä.

Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kertoo, että tapahtumien kulku ja motiivi on poliisin tiedossa, mutta tutkinnan tässä vaiheessa näitä ei kerrota julkisuuteen. Salonsaari ei kommentoi myöskään, onko epäilty tunnustanut.

Käräjäoikeus on jatkanut murhasta epäillyn 28-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen vangitsemista 21.12. asti, jolloin asiassa on viimeistään nostettava syyte.

Vihjeitä kaivataan yhä

Poliisi pyytää edelleen yleisövihjeitä epäiltyyn murhaan liittyen. Vihjeitä on Salonsaaren mukaan tullut jonkin verran, mutta lisävihjeet voisivat auttaa tutkinnassa.

Tietoja kaivataan etenkin tummanpunaisesta Nissan Almera -autosta ja sen liikkeistä surmayönä. Tietoja voi ilmoittaa poliisille puhelimella tai sähköpostilla myös nimettömänä.

Ehdolla kirkkovaaleissa

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut epäilty on ehdolla myös seurakuntavaaleissa Porin Teljän seurakunnassa ensi viikon lopulla pidettävässä äänestyksessä.

Kirkon vaalisäännösten mukaan epäillyn seurakuntavaaliehdokkuutta ei voida perua, mutta jos hänet tuomitaan, hänet voidaan erottaa luottamustoimesta.