1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Michelle Obama

"Sitä en anna hänelle koskaan anteeksi" – Michelle Obama sanoo muistelmissaan pelänneensä perheensä turvallisuuden puolesta, kun Trump kyseenalaisti Barack Obaman amerikkalaisen syntyperän

Michelle Obama kertoo myös keskenmenostaan ja vaikeuksista hankkia lapsia. Hänen muistelmakirjansa ilmestyy ensi viikolla.

Michelle Obama
Michelle Obama
Michelle ObamaPatricia Schlein / AOP

Entinen Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Michelle Obama syyttää "Becoming"-muistelmakirjassaan presidentti Donald Trumpia perheensä vaarantamisesta.

Obama viittaa Trumpin kampanjointiin ennen vuoden 2012 presidentinvaaleja, jolloin Trump kyseenalaisti Barack Obaman synnyinmaan. Trump vihjaili, ettei Obama olisi syntynyt Yhdysvaltain maaperällä vaan ulkomailla. Obama syntyi Havaijilla.

– Mitä, jos joku tasapainoton olisi hankkinut aseen ja ajanut Washingtoniin? Mitä jos tämä tyyppi olisi etsinyt käsiinsä tyttäremme, Obama kirjoittaa muistelmissaan.

Michelle Obama kutsuu Trumpin vihjailua vastuuttomaksi.

– Vihjailu saattoi perheeni vaaraan. Ja sitä en anna hänelle koskaan anteeksi, Obama lataa kirjassaan.

Henkilökohtainen tarina

Michelle Obaman muistelmateos ilmestyy ensi tiistaina, myös Suomessa. The Washington Post -lehti (siirryt toiseen palveluun) ja uutistoimisto AP raportoivat perjantaina kirjan sisällöstä. Obama myös nauhoitti ensimmäisen tv-haastattelunsa kirjansa tiimoilta (siirryt toiseen palveluun) ABC-televisiokanavalle, missä se esitetään sunnuntaina.

Haastattelussa Obama kertoo, että koki keskenmenon 20 vuotta sitten. Hän kertoo myös, että Obamat turvautuivat lapsettomuushoitoihin ennen molempien tyttärien syntymää. Sasha Obama on nyt 17-vuotias ja Malia 20-vuotias.

– Koin epäonnistumisen tunnetta, koska en tiennyt, kuinka yleisiä keskenmenot ovat - niistä emme puhu tarpeeksi, Michelle Obama sanoi ABC:n ennakkoon perjantaina näyttämässä haastatteluotteessa.

– Haudomme tuskaamme ajatellen, että olemme jotenkin rikki, Obama kuvaa haastattelussa.

Muistelmateos on yksi vuoden odotetuimmista poliittisista kirjoista. "Becoming" kuvaa Michelle Obaman tien kasvuvuosista Chicagossa julkisuuden valokeilaan Valkoisessa talossa. Barack Obaman odotetaan julkaisevan omat muistelmansa presidenttivuosistaan ensi vuonna.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi