1. yle.fi
  2. Uutiset

Nenäpäivä-keräys tuotti hulppeat 2,3 miljoonaa euroa

Puoli seitsemän -ohjelma aikoi kerätä 50 000 euroa, puolessa tunnissa menikin rikki 230 000 euroa.

Nenäpäivä
Susanna Laine
Nenäpäivä-lähetyksessä esiintyi muun muassa Arja Koriseva. Lähetystä juonsi Susanna Laine.Yle

Perjantaina vietetty Nenäpäivä-keräys (siirryt toiseen palveluun) on tähän mennessä tuottanut noin 2,3 miljoonaa euroa. Summa ei ole kuitenkaan vielä lopullinen, sillä keräys jatkuu vielä vuoden loppuun asti.

Nenäpäivä keräsi ilalla suomalaiset television ääreen, kun Yle TV2 esitti koko illan mittaisen suoran Nenäpäivä-show’n. Hyväntekeväisyystempaus kuului myös radiosta, kun Helsingin Aleksanterinkadun Nenäkulmasta lähetettiin YleX:n ennätyspitkä 40-tuntinen Naurumaraton-radiolähetys. Lähetyksellä saatiin kassaan yli 108 000 euroa.

Yksi perjantain erikoisuuksista oli Puoli seitsemän -ohjelman juontajan Mikko Kekäläisen uimahyppyhaaste. Hyppy kymmenestä metristä keräsi vajaassa puolessa tunnissa ennätykelliset yli 230 000 euroa, vaikka Kekäläisen itse asettama tavoite oli vain 50 000 euroa.

Televisioillan lisäksi monella paikkakunnalla Nenäpäivä näkyi katukuvassa, kun vapaaehtoiset järjestivät erilaisia Nenäpäivän tempauksia ja keräsivät varoja maailman lapsille. Lisäksi monet koulut, harrastusporukat ja yritykset juhlivat perjantaina Nenäpäivää.

Lue seuraavaksi