Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on räjähtänyt kaksi autopommia – ainakin 41 ihmistä on kuollut

Terroristijärjestö al-Shabaab on ilmoittautunut pommihyökkäyksen tekijäksi.

Autopommit
Autopommin aiheuttamaa tuhoa Somalian Mogadishussa lauantaina.
Autopommin aiheuttamaa tuhoa Somalian Mogadishussa. Tämä kuva on lokakuussa 2017 tapahtuneesta autopommi-iskusta.Said Yusuf Warsame / EPA

Kaksi voimakasta autopommia on surmannut ainakin 41 ihmistä Somalian pääkaupungissa Mogadishussa perjantaina. Sen lisäksi autopommi-iskussa loukkaantui yli sata ihmistä. Aikaisemmin kuolonuhrien määräksi ilmoitettiin noin 20.

Autopommit räjähtivät lähellä poliisin rikostutkintayksikköä ja suositulla hotellialueella.

Kolmas räjähdys tapahtui Sahafi-hotellilla, jonka ulkopuolella kaikki neljä hyökkääjää saivat surmansa. Poliisin mukaan turvallisuusjoukot onnistuivat pysäyttämään hyökkääjät. Kolme terroristia tapettiin ja yksi heistä sai surmansa, kun itsemurhapommi räjähti.

Terroristijärjestö al-Shabaab on ilmoittautunut pommihyökkäyksen tekijäksi. Sama terroristijärjestö on tehnyt myös aiemmin pommi-iskuja Mogadishussa.

Al-Shabaab terroristijärjestö on taistellut Somalian hallitusta vastaan jo vuosikymmenen ajan. Terroristijärjestö hallitsee yhä Somaliaa, vaikka Afrikan unionin joukot häätivät sen pois Mogadishusta jo vuonna 2011.

10.11. klo 18.02: Päivitetty kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä.

Lue myös:

Itsemurhapommittaja iski koulua vastapäätä Mogadishussa – uhrien joukossa myös lapsia

Afrikan sarvessa ratkotaan vuosikymmeniä jatkunutta kiistaa: Somalian presidentti vierailee Eritreassa

Somaliassa toimittajalta voi lähteä henki, Suomessa saattaa pääministeri pahastua – Daud Husseinilla on kokemusta molemmista maista

Ainakin 18 kuoli ja 20 haavoittui autopommi-iskuissa Somalian pääkaupungissa

Lähteet: AFP, STT