1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkkilaislehti: Khashoggin ruumis syövytettiin ja hävitettiin viemäriin

Hallitusta lähellä olevan Sabah-lehden mukaan Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin viemäreistä otetuista näytteistä on löydetty jäämiä haposta.

Jamal Khashoggi
Ihmisten käsissä Khashoggin kuvia ja kynttilöitä.
Mielenosoittajat kannattelivat Jamal Khashoggin kuvia ja kynttilöitä Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin edessä lokakuun lopussa. EPA

Turkkilaisen Sabah-lehden tietojen mukaan sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaajat syövyttivät ruumiin ja kaatoivat jäännökset viemäriin. Surman jälkeen tekijät olivat paloitelleet ruumiin ja liuottaneet palaset hapolla, Sabah kirjoittaa.

Hallitusta lähellä olevan Sabahin mukaan Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin viemäreistä otetuista näytteistä on löydetty jäämiä haposta. Tämän perusteella tutkijat epäilevät, että Saudi-Arabian hallintoa arvostelleen Khashoggin ruumis hävitettiin syövyttämällä.

Sabah-lehden uutisessa ei kerrota, mistä lähteestä tiedot ovat peräisin.

Jamal Khashoggi katosi mentyään Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaattiin lokakuun toisena päivänä. Muun muassa Turkki epäili pian katoamisen jälkeen, että Khashoggi murhattiin. Vasta yli kaksi viikkoa myöhemmin Saudi-Arabia myönsi, että Khashoggi murhattiin sen Istanbulin-konsulaatissa.

Saudi-Arabian mukaan murhaajat toimivat omavaltaisesti eikä maan korkein johto ei tiennyt murhasta. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut, että murhakäsky oli annettu erittäin korkealta tasolta.

Murhatutkimusten aikana Saudi-Arabia lähetti Sabah-lehden mukaan Istanbuliin toksikologin ja kemikaaliasiantuntijan, jotka kävivät useita kertoja konsulaatin tiloissa. Sabahin uutisesta on kertonut muun muassa uutistoimisto AFP.

Erdoğan sanoi lauantaina, että Turkki on antanut Khashoggin murhaan liittyvät äänitteet Saudi-Arabialle, Yhdysvalloille, Saksalle, Ranskalle ja Britannialle.

Lisää aiheesta:

Erdoğan: Khashoggin murhakäsky tuli Saudi-Arabian korkeimmalta tasolta

Lehdet: Saudi-Arabian kruununprinssi kuvaili puhelussa Valkoiseen taloon Khashoggia vaaralliseksi islamistiksi – viime viikolla puheet muuttuivat täysin

Sauditoimittaja Khashoggi oli monikasvoinen – eliittisuvun poika kulki maailmalla Afganistanista Yhdysvaltoihin mutta maksoi lopulta hengellään kuningashuoneen arvostelusta

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi