Video: Tuhoisat maastopalot leviävät Kaliforniassa, neljännesmiljoona joutunut pakenemaan liekkejä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvostelee viranomaisia tulipalojen leviämisestä.

maastopalot
Kuvassa tulimeri taustalla. Etualalla palomiessuihkuttaa vettä liekkeihin.

Kautta aikojen pahimmat maastopalot ovat aiheuttaneet suuria tuhoja Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa. Muun muassa yksi kokonainen kaupunki, 27 000 asukkaan Paradise, on pitkälti tuhoutunut tulipalossa. Maastopaloja on sekä osavaltion pohjois- että eteläosassa.

Yhdeksän ihmisen tiedetään kuolleen ja 35 on kateissa. Noin 250 000 ihmistä on määrätty (siirryt toiseen palveluun)poistumaan kodeistaan palojen takia. Tuli on tuhonnut 6 700 kotia, yritystä ja liiketilaa.

– Pahin mahdollinen tapahtui. Olemme pelänneet tätä pitkään. Valitettavasti kaikki eivät selvinneet, Butten piirikunnan sheriffi Kory Honea sanoi lehdistotilaisuudessa.

Kaliforniassa leviää kolme maastopaloa. Tuli on päässyt leviämään kuivan maaston ja kovan tuulen takia. Sääennusteiden mukaan vaikeat olosuhteet voivat jatkua ensi viikkoon asti.

Ranskassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen juhlallisuuksiin osallistuva Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli twiitissään viranomaisia tulipalojen leviämisestä.

Trumpin mukaan tulipalot ovat seurausta metsien huonosta hoidosta. Trump kirjoitti, että määrärahoja voidaan vähentää, jos asiat eivät parane.

Maastopalo levisi myös julkimoiden asuinpaikkana tunnettuun Malibun rantakohteeseen.

Tv-tähti Kim Kardashian twiittasi, että hänen kotinsa Hidden Hillsissä on kärsinyt vahinkoja tulipalossa. Palo oli kuitenkin saatu hallintaan.