Kainuun sote aloittaa kausi-influenssarokotukset

Rokotuksia annetaan riskiryhmille ilmaiseksi ja muille omakustanteisesti.

Kajaani
Ihmiselle annetaan influenssarokotetta.
Rokotuksen voi saada myös yleisten rokotusaikojen ulkopuolella.Matti Myller / Yle

Kainuun sote aloittaa tällä viikolla rokotukset kausi-influenssaa vastaan.

Hyrynsalmella, Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamossa rokotuksia annetaan jo maanantaista alkaen. Suomussalmi ja Paltamo aloittavat rokotukset tiistaina ja Ristijärvellä rokotuksia annetaan torstaina.

Useat kunnat antavat rokotuksia tämän viikon lisäksi myös kahden viikon päästä. Tarkat rokotuspäivät ja -ajat näkee Kainuun soten verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Rokotuksia tehdään myös neuvolakäynneillä ja perussairauksien takia lääkärissä käydessä. Ko­ti­sai­raan­hoi­don pii­ris­sä ole­vat ro­ko­te­taan hoi­to­käyn­tien yh­tey­des­sä.

Mak­sut­to­maan inf­luens­sa­ro­ko­tuk­seen ovat oi­keu­tet­tu­ja useisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, so­siaa­li- ja ter­vey­den­huol­lon se­kä lää­ke­huol­lon hen­ki­lös­tö, va­ka­val­le inf­luens­sal­le alt­tii­den hen­ki­löi­den lä­hi­pii­ri sekä va­rus­mies­pal­ve­luk­sen aloit­ta­vat henkilöt.

Ris­ki­ryh­mään kuu­lu­mat­to­mat voi­vat ot­taa ro­ko­tuk­sen omal­la kus­tan­nuk­sel­laan. Heidän pitää hankkia itselleen apteekista resepti ja lääke. Tämän jälkeen rokotuksen voi mennä ottamaan rokotuspäivinä.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)