"Luksuskiinteistö palanut poroksi, naapurille käynyt vielä huonommin" – Katso videolta, kun Ylen toimittaja kävi seuraamassa tuhoja tähtien asuttamassa Malibussa

Maastopalot ovat aiheuttaneet suuria vahinkoja myös vauraassa rantakaupungissa Etelä-Kaliforniassa.

Etualalla palaneen talon jäänteet. Savupiippu jäänyt pystyyn. Sen takana oleva talo säilynyt vahingoittumattomana.

Malibussa vieraillut Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kertoo, että näkymä kaupungissa on lohduton.

Maastopalot ovat aiheuttaneet suuria vahinkoja filmitähtien ja muiden julkkisten suosimassa rantakaupungissa Etelä-Kaliforniassa. Malibussa on autiota, sillä kaupungin asukkaat evakuoitiin viime torstaina.

Hentunen näki kaupungissa useita tuhoutuneita taloja.

– Luksuskiinteistö näyttää palaneen poroksi. Toiselle naapurille on käynyt vielä huonommin. Hänen talonsa on tuhoutunut kokonaan, Hentunen kertoo videolla.

– Tällaisia tragedioita on pelkästään Malibussa toistasataa.

Vauraassa Malibussa talot voivat maksaa useita miljoonia dollareita. Palot jatkuvat lähistöllä, mutta eivät enää uhkaa kaupunkia.

Jälleenrakennus Malibussa alkaa nopeasti sen jälkeen, kun alueen maastopalot on saatu sammumaan.

Tähän mennessä 44 ihmisten tiedetään kuolleen Kalifornian maastopaloissa. Heistä 42 on kuollut osavaltion pohjoisosassa, Malibun alueella uhreja on ollut kaksi.

Kadonneeksi on ilmoitettu noin sata ihmistä ja kuolleiden määrän pelätään yhä kasvavan. Noin 250 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan maastopalojen takia.

Viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan kahdesta sähköyhtiöstä, joiden linjoissa havaittiin vikoja samaan aikaan, kun tuhoisat maastopalot alkoivat. Mahdollisia syttymissyitä on useita.

Lisää aiheesta: