1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen sähköbusseista hyviä kokemuksia – seuraavaksi harkitaan kaasua

Testikäytössä olevien sähköbussien ajo- ja matkustusmukavuus saa kehuja. Haasteita on vielä akku- ja latausteknologian kanssa.

sähkölinja-auto
Sähköbussi tampere linja 2
Tamperelaiset ovat päässeet ajelemaan sähköbusseilla jo kaksi vuotta.Terri Niemi / Yle

Tampere tutkii parhaillaan kaasua bussien käyttövoimana. Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) toimitusjohtaja Pekka Pirhosen mukaan tänä vuonna aloitettu selvitystyö on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden aikana.

Tampereen kaupunkiliikenteessä on ajettu nyt kaksi vuotta neljällä sähköbussilla, jotka kulkevat linjalla 2 Rauhaniemestä Pyynikintorille. Bussit liisattiin puolalaiselta sähköautojen valmistaja Solarikselta viideksi vuodeksi.

Tekniikka kehittyy vauhdilla

Kuljettajat ja matkustajat ovat kiitelleet bussien hiljaista kulkua, ympäristöystävälisyyttä sekä ajo- ja matkustusmukavuutta. Haasteita on sen sijaan vielä akku- ja latausteknologian kanssa.

– Testibussien hankinnan jälkeen teknologia on kehittynyt jo paljon eteenpäin. Uudet sähköbussit, joita nyt on saatavilla, ovat jo monilta osin seuraavaa sukupolvea ja entistä useampiin liikennöintikohteisiin sopivia, Pekka Pirhonen kertoo.

Pilottihankkeella haetaan kokemuksia sähköbussien sopivuudesta kaupunkiliikenteeseen Suomen ilmastossa. Pekka Pirhosen mukaan sähköbusseilla ajetaan Tampereella varmasti myös tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi