1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Michelle Obama

Tänään julkaistusta Michelle Obaman muistelmateoksesta odotetaan hittiä – kirjakiertue myi loppuun hetkessä

Muistelmateos on yksi vuoden odotetuimmista poliittisista kirjoista.

Michelle Obama
Michelle Obama
Michelle ObamaJim Young / AFP

Yhdysvalloissa entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman muistelmateos on tullut myyntiin tiistaina. Teoksen "Becoming" ennakkotilausten ja -myynnin määrä on suurin kolmeen vuoteen, kertoo Barnes & Noble -kirjakauppaketju.

Odotettu elämäkerta sai lisäpotkua, kun tv-tähti Oprah Winfrey valitsi teoksen kirjaklubiinsa. Winfrey myös haastattelee Obamaa, kun tämän kirjakiertue käynnistyy tiistai-iltana Chicagossa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kiertue myytiin loppuun muutamassa tunnissa (siirryt toiseen palveluun), vaikka moni kritisoikin osien lipuista olevan liian hintavia. VIP-lippupaketti maksoi jopa 2 500 dollaria, edullisimmat liput puhetilaisuuksiin irtosivat vajaalla 30 dollarilla.

Britanniassa tuhannet Michelle Obaman faneista joutuivat pettymään (siirryt toiseen palveluun), kun paikkoja Lontoossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen oli vain 2 900, kertoo BBC.

Myös Suomessa muistelmateos kiinnostaa

Myös Suomessa "Michelle Obama: Minun tarinani" on suuri tapaus, kertoo Otavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Kirsi Tähjänjoki.

– Kirjakauppoihin sekä marketteihin teosta on tilattu ennakkoon paljon, kertoo Tähjänjoki.

Obaman elämäkerran suomenkielisestä versiosta on otettu 13 000 niteen painos. Tähjänjoki arvioikin, että toinen painos otetaan pian. Kirjasta on julkaistu myös ääni- ja e-kirjat.

Michelle Obama kertoo muistelmissaan muun muassa pelänneensä perheensä puolesta, kun Trump kyseenalaisti Barack Obaman amerikkalaisen syntyperän kuin myös keskenmenostaan ja vaikeuksista hankkia lapsia.

Lue lisää:

"Sitä en anna hänelle koskaan anteeksi" – Michelle Obama sanoo muistelmissaan pelänneensä perheensä turvallisuuden puolesta, kun Trump kyseenalaisti Barack Obaman amerikkalaisen syntyperän

Lue seuraavaksi