Vuoden lappilainen yrittäjä on kemiläinen Sakari Laukkanen

Laukkanen on ollut yrittäjänä yli 40 vuotta. Hän on tunnettu rohkeista investoinneistaan.

yrittäjyys
Sakari Laukkanen yrittää teipata 90 taksia yhden päivän aikana.
Laukkanen tunnetaan rohkeista ideoistaan. Reilu vuosi sitten hän pyrki Guinnessin ennätystenkirjaan taksiautoja teippaamalla.Risto Koskinen / Yle

Lapissa vietetään tänä viikonloppuna Yrittäjäjuhlia. Juhla huipentuu Vuoden Yrittäjän palkitsemiseen. Lapin Yrittäjät kertovat tiedotteessaan, että Vuoden lappilaiseksi Yrittäjäksi on valittu kemiläinen Sakari Laukkanen. Laukkanen on myös vuoden kemiläinen yrittäjä.

– Kyllä tämä paikallinen palkintokin lämmitti jo ja tämä tuli aivan puskista. Kun näitä perusteluja luin, niin totesin että on sitä tosiaan tullut paljon touhuttua tässä 42 vuoden aikana. Ja en minä häpeä tätä, kyllä mä oon tästä [yrityksestä] ylpeä, Laukkanen kiittää.

Valintaperusteissa on kiinnitetty huomiota erityisesti Laukkasen 42 vuotta kestäneeseen yrittäjäuraan, monialayrittäjyyteen ja yrittäjän innovatiivisuuteen paikkakunnan elinkeinoelämän kehittäjänä sekä rohkeisiin investointeihin.

Lisäksi mainitaan, että Laukkanen on laajentanut omaa yritystoimintaa mainostalosta av-tuotantotaloksi, energia-alalle ja juhlapalveluihin. Uusimpana aluevaltauksena Sakari Laukkanen perusti vaimonsa kanssa Seadventures Oy:n monipuolistamaan Kemin ohjelmapalvelutarjontaa.

– Palkinto on erittäin arvostettu, mistä kertoo myös palkintoehdokkaiden taso. Kuka tahansa useista ehdokkaista olisi täyttänyt palkinnon kriteerit, sanoo Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo.

Palkinto on luovutettu Laukkaselle Yrittäjäjuhlassa lauantaina.