Poliisi tutkii Akaan virkamiesten toimintaa –Viialan yhtenäiskoulun sisäilmaongelmista poiki soppa

Akaalaisten yksityishenkilöiden jättämä tutkintapyyntö koskee muun muassa Viialan yhtenäiskoulun väistötilojen hankintaa.

Viialan yhtenäiskoulun sisäilmaongelmista alkanut soppa on johtanut poliisitutkintaan. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Poliisi käynnistää tutkinnan Viialan yhtenäiskoulun väistötilojen hankintaan ja rakennusten tutkimuksiin liittyvistä epäselvyyksistä. Tutkinnan kohteena on Akaan kaupungin virkamiesten toiminta.

Kuusi akaalaista yksityishenkilöä jätti keväällä poliisille tutkintapyynnön siitä, ovatko Akaan kaupungin viranhaltijat ja luottamushenkilöt toimineet lain vastaisesti.

Rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista ei halua kertoa tutkinnasta muuta kuin, ettei se koske luottamushenkilöitä. Niemisen mukaan tutkinta pyritään saamaan valmiiksi talven aikana.

Kalliin remontin jälkeen väistötiloihin

Jupakan taustalla ovat Viialan yhtenäiskoulun laajat sisäilmaongelmat, jotka alkoivat vuosia sitten. Pahoja kosteus- ja mikrobivaurioita korjattiin kahdeksan miljoonan euron remontilla.

Vuonna 2016 valmistuneen remontin jälkeen ongelmat jatkuivat. Seuraavana vuonna oppilaat olivat evakossa ympäri Akaata ja myös naapurikunta Lempäälän puolella.

Tänä vuonna Viialan koulukeskuksen alueella on otettu käyttöön seitsemän pitkäaikaista siirtorakennusta ja kaikki koululaiset ovat päässeet opiskelemaan vakinaisiin tiloihin.

Lue myös: