POP Pankkiliitto erotti hallituksensa puheenjohtajan, syynä epäily väärinkäytöksistä

Tapaus on siirtynyt viranomaisten tutkittavaksi. POP Pankki -ryhmä käynnistää laajennetun tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa.

irtisanominen
POP Pankin kyltti.
Jyrki Ojala / Yle

POP Pankkiliiton hallituksen puheenjohtaja ja Kurikan Osuuspankin toimitusjohtaja Teemu Teljosuo on erotettu tehtävästään. Syynä on luottamuspula pankin hallituksen ja Teljosuon välillä, kertoo POP Pankki.

POP Pankki havaitsi sisäisessä valvonnassaan, että Teljosuo on laiminlyönyt pankin sisäisen ohjeistuksen noudattamista. Häntä epäillään myös luotonmyöntöön liittyvästä väärinkäytöksestä.

Pankin mukaan epäiltyihin väärinkäytöksiin reagoitiin välittömästi. Teljosuo vapautettiin kaikista tehtävistään Kurikan Osuuspankissa ja POP Pankki -ryhmän sisällä.

POP Pankki -ryhmä on ilmoittanut tapauksesta Finanssivalvonnalle, ja asia on siirtynyt viranomaisten tutkittavaksi. Ryhmän mukaan asiakkaiden varat tai heidän saamansa palvelut eivät ole vaarantuneet.

– Epäiltyjen väärinkäytöksien laajuutta tutkitaan tällä hetkellä viranomaisten toimesta, emmekä sen vuoksi voi avata asiaa yksityiskohtaisemmin. Luonnollisesti autamme viranomaisia mahdollisessa tutkinnassa, sanoo POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen tiedotteessa.

Paljastuneiden väärinkäytösepäilyjen takia POP Pankki -ryhmä aloittaa heti laajennetun sisäisen tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa.

Varatoimitusjohtaja Eija Lintala hoitaa toistaiseksi Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävää.