Uutiskanava CNN haastaa Valkoisen talon oikeuteen toimittajan porttikiellon takia

Valkoinen talo perui CNN:n toimittajan akkreditoinnin viime viikolla

Valkoinen talo
CNN:n toimittaja Jim Acosta ja Valkoisen talon harjoittelija kiistelivät mikrofonin käytöstä Washingtonissa 7. marraskuuta.
CNN:n toimittaja Jim Acosta ja Valkoisen talon harjoittelija kiistelivät mikrofonin käytöstä Washingtonissa 7. marraskuuta.Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN on haastanut presidentti Donald Trumpin hallinnon oikeuteen, sen jälkeen kun Valkoinen talo viime viikolla perui toimittaja Jim Acostan lehdistöpassin. Presidentti Trump on useaan otteeseen arvostellut CNN:lle työskentelevän Acostan kysymyksiä ja raportointia.

Viime viikolla Acosta kävi poikkeuksellisen tiukkasasanaisen keskustelun presidentti Trumpin kanssa. Sen jälkeen Valkoinen talo ilmoitti, että Acosta menettää lehdistöakkreditointinsa Valkoiseen taloon. CNN vaatii, että lehdistöpassi palautetaan Acostalle.

Lehdistösihteeri Sarah Sandersin mukaan porttikielto Valkoiseen taloon johtuu pelkästään siitä, että toimittaja Acosta koski nuorta naisavustajaa, joka oli hakemassa mikrofonia Acostan kädestä. Valkoista taloa on syytetty välikohtausta esittävän peukaloidun videon levittämisestä, jotta Acostan käyttäytyminen naisavustajaa kohtaan näyttäisi hyökkäävältä.

Muutettu 18:50, tarkennettu kuvausta kiistellystä videosta.

Lue Lisää:

Valkoisen talon levittämä väärennetty video näyttää toimittajan lyövän harjoittelijaa – Vertaa alkuperäiseen

Lähteet: AP, Reuters