Seinäjoen koulutuskuntayhtymä sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkintokilpailun teema oli tänä vuonna opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi. Myös Etelä-Savon Koulutus Oy palkittiin laatupalkinnolla.

ammatillinen koulutus
Sedu.
Sedulla on toimipisteitä useassa kunnassa.Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä ja Etelä-Savon Koulutus Oy vastaanottivat tänään Opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2018 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot (siirryt toiseen palveluun).

Laatupalkintokilpailun teema oli tänä vuonna opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi. Teemalla haluttiin korostaa hyvinvoinnin merkitystä ammattiosaamiselle ja työssäjaksamiselle. Laatupalkinnolla pyritään kannustamaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja parantamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi kunniamaininnalla Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän.

Sedu on saanut laatupalkinnon myös vuonna 2013 (siirryt toiseen palveluun). Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailu on järjestetty vuodesta 2000 lähtien.

Hyvinvointi strategisena tavoitteena

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän palkitsemisperusteissa todetaan muun muassa, että hyvinvointi on ollut Sedun keskeinen strateginen tavoite vuosia. Sen nähdään kytkeytyvän useisiin prosesseihin. Hyvinvointi strategisena tavoitteena on Sedussa toimintaa läpileikkaavaa ja siihen osallistuvat sekä henkilöstö että sidosryhmät.

Perusteiden mukaan Sedun johto on reagoinut ennakoiden ja aktiivisesti ammatillisen koulutuksen reformiin muun muassa uudistamalla organisaatiorakennetta. Sedun strateginen tavoite on henkilöstön tukeminen muutoksessa ja sitä tehdään usein eri tavoin. Henkilöstölle on tarjolla myös työelämäosaamisen kehittymismahdollisuuksia ja hyvinvointipalveluita.