1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalirikokset

Poliisi epäilee potilaan joutuneen raiskauksen uhriksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Oysista vahvistetaan Ylelle, että epäilty rikos olisi tapahtunut viime yönä yhteispäivystyksessä.

seksuaalirikokset
Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti rakennuksen ulkoseinässä.
Wasim Khuzam / Yle

Poliisi tutkii epäiltyä seksuaalirikosta Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys). Poliisin tiedotteen mukaan Oysin potilaana ollut henkilö on joutunut raiskauksen uhriksi ja poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä tapaukseen liittyen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan potilaana ollut henkilö on joutunut raiskauksen uhriksi sairaalan tiloissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kiinniotetut henkilöt olivat asioimassa sairaalassa.

Oysista kerrotaan Ylelle, että epäilty rikos olisi tapahtunut viime yönä yhteispäivystyksessä. Poliisi ei kuitenkaan suostu kommentoimaan tarkemmin sitä, missä päin sairaalaa epäilty rikos tapahtui.

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksen vastuualuejohtaja Matti Martikainen kertoo, että Oys tekee myös omaa selvitystä asiasta.

Martikaisen mukaan vartijapalvelu Oysissa on järjestetty niin, että yksi vartija on läsnä koko ajan yhteispäivystyksessä. Kaksi muuta vartijaa liikkuu muun sairaalan alueella ja tarvittaessa myös yhteispäivystyksessä.

– Meillä on ympärivuorokautinen vartijapalvelu käytössä. Lisäksi tapahtumia päivystyksessä seuraavat valvontakamerat. Potilailla on käytössään myös hälytysnapit, joiden avulla he voivat tarvittaessa pyytää apua.

– Tässä tapauksessa vartijat ja hoitohenkilökunta olivat nopeasti paikalla, Martikainen sanoo.

Hän toteaa, että ei kuitenkaan henkilökohtaisesti voi ottaa kantaa, onko jotain rikosta kuten raiskausta tapahtunut vai ei.

– Sitä tutkii poliisi, Martikainen sanoo.

Matti Martikaisen mukaan Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys on turvallinen paikka asiakkaille tapahtuneesta huolimatta.

Lue seuraavaksi