Aurinkoenergialla iso rooli aurinkokaupungin asuntomessuilla – messualueen savi saa jo kohta kyytiä

Asemakaavaehdotus on saatu valmiiksi ja maastotyöt alkavat Naantalin Luonnonmaalla lähiviikkoina.

asuntomessut
Kartta
Naantalin kaupunki

Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmistelu on edennyt aikataulussaan. Ruoppaukset Luonnonmaan Matalahdella alkavat lähiviikkoina. Myös maastossa on jo puita katkaistu uusien väylien alta.

Kaupunkilaisetkin pääsevät ottamaan kantaa Naantalin suunnitelmiin. Asemakaavaesitys on valmistunut ja se nostettiin julkisesti nähtäville marraskuun alkupuolella. Joulukuun alussa kaupunki järjestää yleisötilaisuuden (siirryt toiseen palveluun), jossa kaavamerkinnät avataan ymmärrettävämpään muotoon.

Kaupunki toivoo, että kaavasta saataisiin päätös keväällä. Kun kaava on lainvoimainen, voidaan lähteä myymään aluetta.

Kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaan mukaan kaava tarjoaa myös aivan uudenlaisia asumisratkaisuja. Muutamalla tontilla on mahdollista rakentaa kaksi asuintaloa samalle tontille. Tämä olisi mainio ratkaisu kahden sukupolven asumiselle.

Yksittäisten omakotitalojen lisäksi messualueelle tulee todennäköisesti myös vuokra-asuntoja.

Aurinkoenergiaa aurinkokaupunkiin

Hiljattain työnsä asuntomessujen projektipäällikkönä aloittanut Timo Tirri tuntee Luonnonmaan seudun hyvin. Hän on kolmannen polven naantalilainen. Kolmekymmentä vuotta riitti pääkaupunkiseudun elämää ja paluu kotikulmille tapahtui alkuvuonna hyvillä mielin.

– En ole kertaakaan katunut paluuta, Tirri varmistaa.

Messualue on Tirrin mukaan houkutteleva ja kaunis. Matalahden rantaan tulee pienvenesatama ja sieltä avauutuu veneväylä Särkänsalmelle.

Messuille tulee paljon uutta. Yksi niistä on aurinkokaupungille hyvin sopiva aurinkoenergian hyödyntäminen. Kaavaluonnoksen mukaan jokaisessa kiinteistössä pitää hyödyntää aurinkoenergiaa tai joitain muuta innovatiivista energiaratkaisua.

Lue lisää:

"Mahdollisuus jopa 150 000 kävijään" – asuntomessut pidetään Naantalissa kesällä 2022