1. yle.fi
  2. Uutiset

Melania Trumpin arvostelema turvallisuusneuvonantaja toisiin tehtäviin

CNN:n mukaan Melania Trumpin viesti, jossa arvosteltiin julkisesti Yhdysvaltain hallinnon turvallisuusneuvonantajaa, tuli yllätyksenä jopa presidentti Trumpille.

Melania Trump
Melania Trump

Presidentti Donald Trumpin puolison Melania Trumpin julkisesti arvostelema turvallisuusneuvonantaja Mira Ricardel joutuu jättämään pestinsä.

Valkoisen talon mukaan Ricardel siirtyy hallinnollisiin tehtäviin pois Valkoisesta talosta.

Soppa sai alkunsa tiistaina, kun Melania Trumpin viestintäjohtaja Stephania Grisham julkaisi ensimmäisen naisen nimissä twiitin, jossa Ricardelia arvosteltiin rajusti.

– Ensimmäisen naisen kanta on, että hän ei enää ansaitse kunniaa palvella tätä Valkoista taloa, todettiin twiitissä, joka tuli uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan yllätyksenä presidentti Trumpille, kansliapäällikkö John Kellylle ja Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sandersille.

Tiettävästi Ricardelin ja rouva Trumpin nokkapokka liittyy ensimmäisen naisen Afrikan-matkan järjestelyihin.

Melania Trumpin päätös arvostella julkisesti hallinnon turvallisuusneuvonantajaa sai osakseen paljon kritiikkiä. Monien arvostelijoiden mukaan preidentin puolison ei pitäisi puuttua kansallisen turvallisuuden asioihin varsinkaan, kun hän ei ole asioista perillä.

Valkoinen talon tiedottaja Sarah Sanders ei kertonut, mihin uusiin hallinnon tehtäviin Ricardelin on määrä siirtyä.

ABC Newsin lähteet: Trump harkitsee antavansa kenkää myös kansliapäällikkö Kellylle

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi