Kouvola mylläsi suunnitelmansa: kaupunkiin uusi teatteri ja monitoimihalli

Kaksi erillistä rakennusta olisi kymmeniä miljoonia euroja halvempi ratkaisu kuin ison tapahtumakeskuksen rakentaminen.

Kouvola
Kouvolan Yhteiskoulun tontti
Uusi teatteri tulisi palaneen yhteiskoulun tontille.Juha Korhonen / Yle

Kouvolan kaupungin suunnitelmat uuden tapahtumakeskuksen rakentamisesta ovat muuttuneet.

Vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell esittää, että matka- ja tapahtumakeskuksen sijaan rakennettaisiin monitoimihalli jäähallin viereen ja teatteri palaneen yhteiskoulun tontille. Kaupungin mielestä ratkaisu vahvistaisi Kouvolan liikunta- ja kulttuuripalveluja sekä parantaisi tapahtumajärjestämisen puitteita.

Esitetty malli maksaa 40 miljoonaa euroa. Tämä on 26 miljoonaa vähemmän kuin aseman seudulle kaavailtu matkakeskus, jonka hintalappu oli 66 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja esittää kahden rakennuksen mallia ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle.

Kouvolan jäähalli
Juha Korhonen / Yle

Tilat isoille tapahtumille

Kaupunki asetti kesäkuussa työryhmän selvittämään aseman seudulle kaavaillun matkakeskuksen tilalle toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa.

Ohjausryhmä päätyi esittämään kahden uuden tilan rakentamista: monitoimihallia jäähallin viereen ja uutta teatterirakennusta aiemman yhteiskoulun tontille Salpausselänkatu 36:een.

– Kouvola haluaa kehittää itseään liikuntakaupunkina. Lisäksi haluamme saada tänne valtakunnallisia yleisötapahtumia, jotka tuovat näkyvyyttä ja matkailutuloa, sanoo vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell.

– Esitetty monitoimihalli palvelisi molempia tavoitteita: saisimme hyvätasoiset palloilutilat ja samalla neliöitä isompien tilaisuuksien järjestämiseen.

Hallissa voisi järjestää urheilutapahtumia, mutta se tarjoaisi korkeatasoiset puitteet myös muille tilaisuuksille, kuten musiikkitapahtumille ja messuille.

Monitoimihallin ja jäähallin välille on esitetty yhdyskäytävää, joka toisi tapahtumajärjestäiseen lisäneliöitä ja -mahdollisuuksia.

Kouvolan Yhteiskoulun tontti
Juha Korhonen / Yle

Uudet tilat teatterille

Kahden rakennuksen malli tarjoaisi myös uudet tilat Kouvolan teatterille, jonka nykyiset tilat ovat käyttöikänsä päässä.

– Aiempi yhteiskoulun tontti sopisi erittäin hyvin teatterin käyttöön sijaintinsa, kokonsa ja muotonsa vuoksi, sanoo toimitilajohtaja Juha Jormanainen.

Tulevina vuosina resursseja tarvitaan muun muassa kulttuuritalojen peruskorjauksiin, jotka ovat Jormanaisen mukaan edessä seuraavien 10 vuoden kuluessa.