Kittilä-sotku: Valtuuston varapuheenjohtaja ei saanutkaan eroa

Kittilän kunnanvaltuusto päätti tiistaina äänestysten jälkeen, että Kivisaarelle ei myönnetä eroa, koska siihen ei ole pätevää syytä.

Kittilä
Yrjötapio Kivisaari
Yrjötapio Kivisaari.Annu Passoja / Yle

Kittilän kunnanvaltuuston varapuheenjohtajalle Yrjötapio Kivisaarelle (kesk.) ei myönnetty eroa kunnan luottamustoimista. Kittilän kunnanvaltuusto päätti tiistaina äänestysten jälkeen, että Kivisaarelle ei myönnetä eroa, koska siihen ei ole pätevää syytä.

Kivisaari haki eroa luottamustoimista koska hänet on valittu Levin Matkailu Oy:n vt. toimitusjohtajaksi. Hän perusteli eronpyyntöään sillä, että toimitusjohtajan tehtävä on vaativa ja rajoittaa merkittävästi mahdollisuutta osallistua kunnalliseen päätöksentekoon. Levin Matkailu Oy on osaksi Kittilän kunnan omistama.

Kunnanhallitus esitti valtuustolle, että se myöntää Kivisaarelle eron luottamustoimista. Valtuutettu Pekka Rajala (kesk.) teki vastaesityksen, joka voitti äänestyksissä.

Kivisaari on myös muun muassa teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja kunnanhallituksen varajäsen. Hänet valittiin uutena Kittilän valtuustoon viime kuntavaaleissa.