Tampereen kaupunki peruu iltapäiväkerhon 7-vuotiaalle antaman porttikiellon

Kaupungin mukaan kerhon kanssa sovittiin, että lapsi voi palata normaalisti omaan ryhmäänsä torstaina.

Aamu- ja iltapäiväkerhot
Yksinäinen poika.
Kuvituskuva. Kuvan poika ei liity tapaukseen.John Birdsall / AOP

Tampereen kaupunki on perunut seitsemänvuotiaan lapsen saaman määräaikaisen erottamisen iltapäiväkerhosta.

Yle kertoi tiistaina, että seitsemänvuotias tamperelainen poika viettää tällä viikolla aamut ennen koulua ja iltapäivät kotona. Syynä on se, että hän sai viikon porttikiellon iltapäiväkerhoon. lltapäiväkerho perusteli porttikieltoa sillä, että poika ei ollut totellut.

– Puhuimme asiasta koordinaattorin kanssa ja olemme kaikki sitä mieltä, että viikon tauko on paikallaan, perheen saamassa viestissä sanottiin.

ltapäiväkerho kuuluu Tampereen kaupungin valvontavastuulle. Tampereen kaupunki selvitti tilannetta kerhotoiminnan järjestäjän kanssa. Kaupungin mukaan sovittiin, että lapsi voi palata normaalisti omaan ryhmäänsä torstaina.

Tampereen kaupunki aikoo ohjeistaa kaikkia koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajia, miten jatkossa toimitaan vastaavissa tilanteissa.

Tampereen kaupungin asiakaspalvelupäällikkö Marjatta Silvennoinen sanoo, että tästä eteenpäin keskustelu käydään aina yhdessä perusopetuksen ja valvonnan kanssa ennen kuin määräaikaisia erottamisia pohditaan.

– Keskustelemme vaihtoehdoista, miten lasta voisi tukea kerhossa, hän kertoo, miten jatkossa tällaisissa tapauksissa toimitaan.

Lue lisää:

Tampereen kaupunki selvittää seitsemänvuotiaan saaman porttikiellon iltapäivähoitoon: "Äärimmäinen rangaistus"

Seitsemänvuotias poika sai porttikiellon viikoksi iltapäiväkerhoon – lapsiasiavaltuutettu: "Tuntuu hyvin erikoiselta"