1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Kehitysvammaisia on saatu palkkatyöhön Ylivieskan alueella

Kehitysvammaisen polku työelämään -hankeen avulla jo kymmenen kehitysvammaista on päässyt ansiotyöhön Yliviskan alueella. Hankkeen alkaessa kolmisen vuotta sitten alueella ei ollut vielä yhtään kehitysvammaista palkkatyössä.

Oulu
Läheltä
Yle

Aiempaa useammalle kehitysvammaiselle on onnistuttu hankkimaan palkkatyötä Ylivieskan alueella.

Asialla on kehitysvammaisen polku työelämään -hanke, jonka avulla jo kymmenen kehitysvammaista on päässyt ansiotyöhön. Hankkeen alkaessa kolmisen vuotta sitten alueella ei ollut vielä yhtään kehitysvammaista palkkatyössä. Työpaikkoja on löytynyt muun muassa keittiöistä, varastopuolelta sekä teollisuudesta.

Projektipäällikkö Tarja Myllylahti Raudaskylän kristillisestä opistosta muistuttaa, että kehitysvammaisilta löytyy monenlaista osaamista. Hän toivoo, että heihin suhtaudutaan ennakkoluulottomasti.

– Kehitysvammaisilta löytyy usein hyvin monipuolista ja laaja-alaista osaamista. Monilla nuorilla kehitysvammaisilla on jo ammatillinen koulutus takana, joillakin useampia, kertoo Myllylahti.

– Meidän pitäisi avarammin katsella ja nähdä se kyky heissä ja antaa heille mahdollisuus käyttää niitä kykyjä. Työmotivaatio on yleensä korkea ja kokemus heistä työyhteisöissä on, että he ovat niitä, jotka nostattavat henkeä ja tuovat myönteistä ilmapiiriä työpaikalle, Myllylahti kuvailee.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)!

Lue seuraavaksi