Hyppää sisältöön

Huijari esiintyi seurakunnan työntekijänä – leirikeskukseen alkoi ilmestyä kummallista tavaraa

Poliisi tutkii törkeää petoksen yrittämistä ja petosta.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Tampereen ev. lut seurakunnan leirikeskukseen alkoi ilmestyä kummallista tavaraa ensimmäisen kerran viime elokuussa. Mystiset tilaukset jatkuivat tällä viikolla.

Ensin viime elokuussa huijari tilasi tavaraa Ylöjärvellä sijaitsevaan Rajalan leirikeskukseen. Tilaaja esittäytyi Tampereen ev. lut. seurakunnan työtekijäksi, vaikka kyseisellä henkilöllä ei ollut mitään tekemistä tilauksen kanssa.

Tilaaja tilasi paikalle kaksi ulko-ovea, parvekkeen oven, runsaasti laattoja ja ison kiukaan. Tilaus oli vastaanotettu paikan päällä ja tuotteet viety.

Tampereen ev. lut. seurakunnasta kerrotaan, että seurakunnalle ei tullut tästä taloudellista vahinkoa, mutta tilauksen toimittajalle tuli.

Poliisi tutkii tapausta petoksena.

Tällä viikolla huijaus jatkui, kun joku esiintyi taas seurakunnan työntekijän nimissä.

Huijari oli tilannut maanantaina vuokraamosta pienen kuormaimen. Kuormain oli pyydetty tuomaan leirikeskukseen. Soittaja oli ollut asiallinen ja tiennyt leirikeskuksesta.

Kun oikea seurakunnan työntekijä oli mennyt paikalle, hän yllättyi koneesta. Hän soitti rekisterinumeron perusteella yritykseen, eikä konetta ehditty viedä.

Rikoskomisario Antti Köykkä sanoo, että rikosta tutkitaan törkeän petoksen yrittämisenä. Köykän mukaan tilausten toimittajien kannattaa olla valppaana.

– Jonkin verran on ollut näitä tapauksia. Kannattaa olla tarkkana.

Jos tiedät jotain tapauksesta, poliisi kaipaa vihjeitä sähköpostissa vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi

Lue lisää:

.
.