Oulun seudun yhteispäivystyksen henkilöstömäärä tarkastetaan raiskausepäilyn vuoksi

Henkilökunnan ja vartijoiden toimintamalleja arvioidaan uudelleen sekä sitä miten eri tilojen vartiointi järjestetään jatkossa.

Oulun yliopistollinen sairaala
Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti rakennuksen ulkoseinässä.
Poliisin mukaan Oysin potilaana ollut henkilö joutui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä raiskauksen uhriksi.Wasim Khuzam / Yle

Oulun seudun yhteispäivystyksen henkilöstömäärä tarkastetaan eilisen Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä tapahtuneen raiskauspäilyn seurauksena.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila kertoo, että nyt selvitetään, onko henkilöstömäärä mitoitettu oikein. Lisäksi henkilökunnan ja vartijoiden toimintamalleja arvioidaan uudelleen sekä sitä, miten eri tilojen vartiointi järjestetään jatkossa.

Poliisin mukaan Oysin potilaana ollut henkilö joutui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä raiskauksen uhriksi. Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä tapaukseen liittyen. Kiinniotetut henkilöt olivat asioimassa sairaalassa.

Poliisin mukaan epäilty teko tapahtui Oysin yhteispäivystyksessä ja kohdistui potilaana olleeseen naiseen. Sanomalehti Kalevan (siirryt toiseen palveluun) haastattelema nainen kertoo, että hän olisi tullut tutkimuksiin ja pyytänyt päästä hiljaiseen huoneeseen, minne olisi tullut kaksi miestä, jotka kävivät hänen kimppuunsa. Poliisi ei kuitenkaan ole kommentoinut tapahtumien kulkua.

Oysista on kuitenkin kerrottu Ylelle, että epäilty rikos olisi tapahtunut yhteispäivystyksessä.

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksen vastuualuejohtaja Matti Martikainen kertoi keskiviikkona Ylelle, että vartijapalvelu Oysissa on järjestetty niin, että yksi vartija on läsnä koko ajan yhteispäivystyksessä. Kaksi muuta vartijaa liikkuu muun sairaalan alueella ja tarvittaessa myös yhteispäivystyksessä.

Lue lisää: Poliisi epäilee potilaan joutuneen raiskauksen uhriksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa