Uusien radiotoimilupien saajissa useita sanomalehtiä

Viestintävirasto ja valtioneuvosto ovat myöntäneet uudet, harvinaisen pitkät radiotoimiluvat. Uusia lupia saivat muun muassa sanomalehdet, Mediatakojat sekä Ouluun ja Tampereelle laajentava Radio Helsinki.

media
Radiomastoja
Viestintävirasto on myöntänyt 17 uutta ohjelmistotoimilupaa analogiseen radiotoimintaan 1. tammikuuta 2020 alkavalle uudelle kymmenen vuoden toimilupakaudelle. Valtioneuvosto myönsi toimilupia 51.Tanja Perkkiö / Yle

Viestintävirasto ja valtioneuvosto ovat myöntäneet uusia ohjelmistotoiminta- ja radiotoimintalupia sanomalehtiyhtiöille.

Muun muassa Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media on saanut ohjelmistotoimiluvan Helsinkiin ja Pirkanmaalle. Keskisuomalaisen omistama Keski-Suomen Media aloittaa radiotoiminnan Jyväskylässä.

Pääkaupunkiseudulla aloittaa uutena toimijana Mediatakojat, joka sai kaksi toimilupaa Helsinkiin. Näiden toimilupien myötä Mediatakojien toiminta laajenee lähes valtakunnalliseksi. Mediatakojien paikallisia radiokanavia ovat Radio Pori, Radio Mikkeli, Auran Aallot Turussa sekä HitMix Kuopio ja Jyväskylä. Lisäksi Mediatakojat tekee valtakunnallista yhteistyötä Helmiradion kanssa useilla eri paikkakunnilla.

Radio Helsingin toiminta on laajenemassa Ouluun ja Tampereen alueelle.

Kaleva ei saanut lupaa

Pohjois-Suomessa sanomalehti Kaleva ei saanut haluamaansa radiotoimilupaa. Kaleva-konsernin toimitusjohtaja Juha Laakkonen myöntää, että ratkaisu on pettymys.Hänen mukaansa radio-ohjelmien tekemisen aloittamista tavoiteltiin tosissaan ja ratkaisu harmittaa.

Juha Laakkonen kertoo, että Kalevassa mietitään nyt erilaisia kanavakokonaisuuksia muun mediayhteistyön kannalta.

Viestintävirasto myönsi 17 uutta ohjelmistotoimilupaa analogiseen radiotoimintaan 1. tammikuuta 2020 alkavalle uudelle kymmenen vuoden toimilupakaudelle. Valtioneuvosto myönsi toimilupia 51.

Viestintävirasto myöntää luvat sellaisille taajuuskokonaisuuksille, joista ei ollut kilpailua. Valtioneuvosto päättää toimilupien myöntämisestä, kun samalle taajuuskokonaisuudelle on useita hakijoita.

Tänä vuonna radiotoimintalupaa haki yhteensä 42 hakijaa.

Lue lisää: Kaleva, Keskisuomalainen ja Karjalainen hakivat lupaa radiolähetykselle – audio kiinnostaa myös sanomalehtiä