Facebook luo riippumattoman elimen ratkomaan vapaan ilmaisun julkaisupäätöksiä

Sosiaalisen median yhtiö kaipaa kohujen jälkeen ulkopuolista asiantuntemusta.

Facebook, Inc.
Mies katsoo Facebookin aloitussivua
Ismo Pekkarinen / AOP

Maailman suurin sosiaalisen palvelun tarjoaja Facebook aikoo perustaa riippumattoman elimen ratkomaan sananvapauden ongelmia, kertoo uutistoimisto Reuters (siirryt toiseen palveluun).

Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan yrityksen ei pitäisi itse tehdä "niin monia tärkeitä vapaata ilmaisua ja turvallisuutta koskevia päätöksiä."

– Tavoitteena on lisätä vastuullisuutta ja varmistaa, etteivät ne johdu kaupallisista syistä, Zuckerberg kertoi toimittajille.

Zuckerbergin ilmoitus tuli osana Facebookin avoimuusraportin päivitystä, jossa kerrotaan, miten yritys käsittelee sopimattomia sisältöjä, hallitusten pyyntöjä käyttäjien tietojen saatavuudesta ja tekijänoikeuksia loukkaavista sisällöistä.

Facebook on joutunut viime vuosina tiukan kritiikin kohteeksi muun muassa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin kohdistuneen propagandalevityksen ja useiden tietomurtojen vuoksi.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiön sisältöjen luotettavuus ja turvallisuustilanne on selkeästi parempi kuin vuonna 2016.

– Olemme myös edistyneet saadaksemme haitallisen sisällön pois palveluistamme laajemmin, Zuckerberg kommentoi.

Facebook luo riippumattoman elimen ratkomaan vapaan ilmaisun julkaisupäätöksiä

Lue myös:

Uudistus Facebookiin: Messenger sallii pian viestien poistamisen, mutta antaa siihen vain 10 minuuttia aikaa

Twitter on julkistanut avointa dataa vaikutusyrityksistä – Yli 10 miljoonaa viestiä yhdistetty Venäjän ja Iranin trollitehtaisiin

Facebook havaitsi koordinoidun propagandakampanjan Yhdysvalloissa – pyrkimys oli luoda poliittisia jännitteitä ennen vaaleja

Lähteet: Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus