Yli tuhat ilman vettä Rautalammilla putkirikon takia – satoja kuutioita vettä tulvi kaduille

Kunnan runkovesiputki on tiettävästi katkennut ja kirkonkylän alueelle on kunnan arvion mukaan tulvinut satoja kuutioita vettä.

Pohjois-Savo
Rautalampi
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Savossa sijaitsevan Rautalammin kirkonkylässä on vedentulo jouduttu keskeyttämään.

Rautalammin teknisen johtajan Antti Tuppuran mukaan kunnan runkovesiputki on tiettävästi katkennut ja kirkonkylän alueelle on tulvinut satoja kuutioita vettä.

– Veden määrää on vielä vaikea arvioida, mutta asiaa tutkitaan tarkemmin aamulla, Tuppura kommentoi aamuyöstä Ylelle.

Putken arvioitu rikkoontumisaika on noin 2.30–3 aamuyöllä. Vedentulo on jouduttu sulkemaan koko kirkonkylän alueelta. Aamuyöllä noin 1 300 asukasta oli ilman hanavettä. Puoli seitsemään mennessä vesi oli poikki vielä 700 asukkaalta.

Kunnanviraston pihalle on tehty vedenjakelupiste.

Ylipalomies Jukka Korhonen arvioi aamulla puoli viiden jälkeen STT:lle, että vedentulo voi olla kirkonkylän asukkailta poikki useita tunteja.

Vedentulon katkaisemisen kestosta ei kunnan teknisellä johtajalla ole vielä tiedossa tarkempaa arviota. Myös putken rikkoutumisen syy on vielä epäselvä.

Vaurio aiheuttaa häiriötä myös tieliikenteelle. Kantatie 69, Koskelosta Äänekoskelle johtavalla tiellä on jouduttu sulkemaan Koskeloon päin johtava ajokaista. Tieliikenne joudutaan ohjaamaan yhdellä kaistalla vuorotellen molempiin suuntiin.

Pelastuslaitos on imuroinut yhden kerrostalohuoneiston vedet, mutta läheisen Opintien rivitaloalueen asuntoihin ei ole tullut vahinkoa.

Rautalammilla asuu noin 3 300 kuntalaista.