1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin eläkeläisten päivätanssiongelma ratkesi – kevät tanssitaan Kunnantalolla

Tulevaisuudessa eläkeläiset toivovat tanssien siirtyvän eri järjestöjen yhteiseen kumppanuustaloon.

Mikkeli
Eläkeläiset järjestivät Mikkelin torilla tanssimielenilmaisun päivätanssipaikan puolesta.
Eläkeläiset tanssivat lokakuussa Mikkelin torilla mielenilmauksessa.Maria Bonnor/Yle

Tammikuusta alkaen eläkeläistanssit järjestetään Mikkelissä Otavankadulla sijaitsevan Kunnantalon salissa. Eläkeläisjärjestöt saivat tanssisalijärjestelyihin apua Mikkelin kaupungilta.

Mikkelin eläkeläisjärjestöjen koordinaattori Markku Turkia sanoo Kunnantalon olevan miljööltä ja ympäristöltään kiva. Myös parkkitilaa on riittävästi ja tanssit pystytään järjestämään päiväaikaan. Ainoa ongelma on noin sadan neliön salin pieni koko.

Myös eläkeläisten toivomat kahvilajärjestelyt onnistuvat Kunnantalolla. Kahvilatoiminta on järjestöjen talkoilla tehtyä varainkeruuta, jolla maksetaan esimerkiksi tilavuokria.

– Se mitä jää jäljelle, käytetään meidän muuhun toimintaan, Turkia sanoo.

Syksyllä eläkeläiset suuntaavat katseet jälleen uuteen tanssipaikkaan. Toiveissa on saada eri järjestöille ja kaupunkilaisille tarkoitettu kumppanuustalo, johon myös päivätanssit saattavat tulevaisuudessa siirtyä.

Torin kautta Kunnantalolle

Päivätanssit järjestettiin aiemmin Sotkulla, mutta tilat otettiin kansalaisopiston näyttämötaiteen opetuksen käyttöön.

Tänä vuonna päivätansseja on järjestetty Suomen nuoriso-opiston seminaarisalissa Paukkulassa. Paukkulan vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa.

Syksyn aikana Mikkelin eläkeläiset nostivat näkyvästi esiin päivätanssien järjestämisongelman. Lokakuussa eläkeläiset järjestivät Mikkomarkkinoilla Mikkelin torilla mielenilmauksen. He ilmaisivat tyytymättömyytensä Mikkelin kaupungin toimiin, jotka kohdistuvat eläkeläisten harrastustoimintaan.

Eläkeläistanssien järjestämispaikoiksi pohdittiin muun muassa Päämajakoulun salia, Kyyhkylän kuntoutussairaalan salia sekä kongressi- ja konserttitalo Mikaelia.

Eläkeläisille tärkeitä tekijöitä tanssipaikassa olivat sijainti, riittävät parkkitilat mahdollisuus pitää kahviota ja tanssien järjestäminen päiväaikaan.

Mikkelissä on 17 eri eläkeläisjärjestöä ja noin 20 000 eläkeläistä. Päivätansseja järjestää neljä eri eläkeläisjärjestöä.

Lue seuraavaksi